Homs no creu que el resultat hagi d’afectar la negociació amb la CUP

0
20D_Frances Homs
Francesc Homs, analitzant els resultats la nit del 20D | Foto: Europa Press

El líder al Congrès de Democràcia i Llibertat assegura que els resultats del 20D obren “finestres interessants” per Catalunya

 

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs (CDC), ha considerat que el resultat “no hauria d’afectar” la negociació amb la CUP sobre la investidura del president de la Generalitat.

En declaracions aquest dilluns a TV3, ha dit que la CUP “qüestiona sempre i a totes hores” Artur Mas, per la qual cosa ha relativitzat que després de les eleccions espanyoles hagi instat JxSí a proposar una Presidència alternativa després de recordar que l’esquerra d’EnComúPodem i ERC ha guanyat el 20D.

“Que qui ha promogut l’abstenció faci ara segons quina lectura em sembla una mica contradictori”, ha plantejat Homs, que ha confiat que s’arribi a un acord amb la CUP.

Homs ha sostingut que les eleccions ofereixen “finestres interessants” a Catalunya, amb més diputats independentistes per defensar el procés sobiranista i menys pes del PP.

A més, s’ha mostrat “segur que Podem mantindrà el compromís que cal un referèndum vinculant” perquè Catalunya decideixi el seu futur.