Arai era el responsable de la marca a la Fórmula 1

Honda ha anunciat avui que Yasuhisa Arai deixarà el seu lloc com a principal responsable del programa de Fórmula 1 de la companyia a finals d’aquest mes de febrer, i que serà substituït per Yusuke Hasegawa.

Arai era l’encarregat que la marca japonesa facilités una unitat de potència fiable a l’escuderia McLaren, equip amb el qual s’havia unit en la seva tornada al Campionat del Món de la Fórmula 1, però la temporada 2015 va estar marcada per continus problemes dels monoplaces de l’asturià Fernando Alonso i del britànic Jenson Button, finalitzant penúltims en el Mundial de Constructors, superant únicament a Manor.

Aquesta mala temporada va crear alguns problemes de confiança interns entre Honda i McLaren que es van fer palpables en algunes declaracions on entre uns i altres es llançaven la pilota dels problemes. Cap de les dues parts entonava el ‘mea culpa’ i, en certs moments, semblava que la relació, començada ara fa un any, podia trencar-se d’un moment a l’altre. Sens dubte, amb la sortida d’Arai es busca un revulsiu per tal que les dues parts tornin a caminar conjuntament i amb confiança.

Honda ha informat que el directiu japonès, que es jubilarà l’any vinent, ha estat rellevat com a part d’una àmplia reestructuració i ocuparà un càrrec diferent a la companyia. El seu substitut, que serà també el cap d’Enginyeria, té experiència prèvia a la Fórmula 1 amb la marca nipona quan aquesta es va aliar als equips BAR i Jordan.