Hongria restaura els controls fronterers amb Eslovènia

0
Viktor Orban
Viktor Orban
Viktor Orban
ERIC VIDAL / REUTERS

Ho ha anunciat el ministre d’Exteriors hongria, Peter Szijjarto

El Govern hongarès restaurarà temporalment els controls a la frontera amb Eslovènia, segons ha anunciat el ministre d’Exteriors hongria, Peter Szijjarto, hores després que el seu país anunciés el tancament de la frontera amb Croàcia per detenir l’arribada d’immigrants.

En declaracions a l’agència oficial de notícies hongaresa MTI, Szijjarto ha indicat que els immigrants havien començat a desplaçar-se a la frontera amb Eslovènia després del bloqueig de l’accés a Croàcia, cosa que ha forçat, segons les seves paraules, una mesura de control addicional “en el marc de l’acord Schengen” per al desplaçament de persones.

Aquesta mesura ha estat anunciada després de l’arribada del primer autobús d’immigrants a Eslovènia. “L’autobús és a la frontera de Gruskovje”, ha confirmat el portaveu de la policia eslovena, Bojan Kitel, referint-se a l’encreuament situat a l’est del país, proper a la frontera amb Hongria.

El Govern del primer ministre hongarès, Viktor Orban, ha promès protegir les fronteres del país i les fronteres exteriors de la UE del flux de centenars de milers d’immigrants i sol·licitants d’asil que han arribat a través dels Balcans i molts dels quals volen anar a Alemanya.

Hongria ha construït una tanca metàl·lica per tallar el camí als refugiats a la frontera sud amb Croàcia, semblant a la que ja va erigir fa unes quantes setmanes amb Sèrbia.