HP prepara Falcon, el seu primer mòbil amb Windows 10 i competidor de la gamma Lumia

Fa unes quantes setmanes es van filtrar rumors que apuntaven a un nou terminal amb Windows 10 que tenia el nom de HP Falcon. La lògica ens va fer pensar que darrere d’aquest terminal es trobava HP, però no van trigar a desmentir-ho, ara, ha aparegut un informe que relaciona l’HP Falcon directament amb l’empresa HP (el lògic per molt que ho hagin desmentit).

L’HP Falcon serà el primer smartphone llançat per l’empresa nord-americana, un terminal destinat a competir directament amb la sèrie Lumia, en concret amb el Luma 950XL.

HP Falcon

Segons sabem fins ara per les filtracions, l’HP Falcon portaria un processador Qualcomm Snapdragon 820, una GPU Adreno 530 i 3 GB de RAM. Una pantalla de 5,8 polzades amb una resolució 2K (2560×1440). L’emmagatzematge intern sembla que serà de 32 o 64 GB i, pel que fa a les càmeres, la del darrere podria ser de 20 megapíxels, mentre que la davantera tindria 12.

HP Falcon seria un altre terminal de gamma alta amb Windows 10 Mobile, una gamma alta accessible?

Si totes les dades filtrats es confirmen, l’HP Falcon portaria el Qualcomm Snapdragon 820 (l’única diferència amb el Lumia 950XL) en lloc del ja polèmic 810, que seguiran portant molts més smartphones d’alta gamma.

Tot i això, el preu d’aquest terminal estaria per sota del Lumia 950XL, encara que haurem d’esperar al proper MWC on HP presentarà oficialment aquest terminal amb la resta d’especificacions completes, preu i dates de disponibilitat incloses.

HP Falcon

L’aliança d’HP i Microsoft no seria cap novetat, antigament van treballar juntes amb grans resultats, recordem les PDA i Windows 6 Mobile. Molts esperen el mateix èxit d’antany.

Malgrat tot, això podria ser una bona ocasió per HP de endinsar-se al mercat dels mòbils per la porta gran, cosa que va intentar fa anys amb WebOS però que va fracassar i va haver de vendre les llicències del sistema operatiu.

Com a contrapunt, m’agradaria esmentar la necessitat que altres fabricants es tornessin a interessar en llançar nous terminals amb Windows, un sistema operatiu que segons el meu punt de vista té molt potencial, però que per “x” motius no s’ha sabut potenciar, tenint com a oferta al mercat “únicament” la gamma Lumia.

Per aquest motiu, que HP s’hagi decidit a llançar un smartphone amb Windows Phone com a sistema operatiu és una bona notícia, ja que sempre que parlem d’aquest sistema, el primer que se’ns ve al cap és la gamma Lumia.