HP i Sandisk desenvolupen un nou tipus de memòria de classe

  0
  HP i Sandisk desenvolupen un nou tipus de memòria de classe

  HP i Sandisk desenvolupen un nou tipus de memòria de classe

  HP i SanDisk treballaran juntes pel desenvolupament d’un nou tipus de memòria, així ho han anunciat amb la creació d’un acord

  L’objectiu d’ambdues empreses és crear un nou tipus de xip 1.000 vegades més ràpid i resistent que l’actual tecnologia Flash que es troba en molts dispositius que utilitzem.

  El seu treball anirà en la cerca d’un tipus de memòria que actualment es podria considerar altament improbable d’aconseguir dins el món de la informàtica: memòria d’emmagatzematge de classe o SCM per les seves sigles en anglès.

  A la recerca d’un tipus de memòria revolucionària

  No és el primer cop que dues empreses duen a terme un acord per començar una recerca d’aquest tipus. Intel i Micron van anunciar fa temps la creació d’un nou tipus de memòria batejada com a 3D XPoint. Curiosament, les especificacions que aquestes dues companyies van anunciar eren gairebé idèntiques a la memòria SMC en la qual HP i SMC estan treballant. 1000 vegades més ràpida i resistent que una NAND Flash, a més de deu vegades més densa que una DRAM.

  L’interessant d’aquest projecte conjunt entre Intel i Micron era que aquesta 3D XPoint, a més, reduiria els costos de fabricació abaratint el cost de producció de memòria. Tot sonava molt bé i, de fet, van arribar a afirmar que els primers dispositius amb aquest tipus de memòria arribarien abans que acabés l’any 2015. La realitat ha estat molt diferent i, de moment, cap dispositiu al mercat o planificat pel que queda de curs fa servir aquesta tecnologia.

  HP i Sandisk desenvolupen un nou tipus de memòria de classe

  De moment, HP i SanDisk han estat més cautes que Intel i Micron al no anunciar dates temptatives ni tampoc explicar més al detall com funciona aquest model. L’interessant, en qualsevol cas, és veure com quatre grans empreses estan treballant per millorar els sistemes d’emmagatzematge Flash.