HP Sprout, el PC que escaneja objectes en 3D

  0
  HP Sprout, el PC que escaneja objectes en 3D

  HP Sprout, el PC que escaneja objectes en 3D

  Escaneja objectes en 3D per manipular-los sobre una catifa tàctil

  L’ordinador ‘all-inoneHP Sprout és un concepte diferent dels PC de sobretaula que es coneixen fins ara. El seu escàner 3D permet digitalitzar objectes amb solament col·locar-los sobre una catifa tàctil i manipular els seus homòlegs virtuals mitjançant una interfície tàctil de 20 punts.

  Després de tot HP Sprout és un PC tot en un o, si volem molar quan ho diem, un ‘all-inone‘. Les seves característiques físiques són les d’un ordinador potent, amb un processador Intel Core i7, quatre nuclis a 3,2 GHz i 8 GB de RAM, amb pantalla tàctil de 23 polzades. Però ni molt menys això és l’important: es tracta d’un PC que fa de porta entre el món real i el digital.

  Per això no és que l’ordinador tingui un llum que sobresurt per sobre de la pantalla (encara que sí, el projector il·lumina una mica l’ambient si està fosc). Aquesta espècie de flexo que HP Sprout exhibeix amb estil sofisticat –no és fàcil integrar un element així en un ordinador i no hi ha més que donar un cop d’ull als prototips per comprovar-ho– és el factor diferencial amb altres ordinadors.

  HP Sprout, el PC que escaneja objectes en 3D

  El projector és el que veritablement aporta valor afegit a la màquina. Això i la catifa que s’acobla davant del monitor, oferint a l’usuari una superfície tàctil de 20 punts. Això vol dir que suporta 20 dits alhora, quatre mans senceres tocant la catifa. Aquesta és una altra interfície més per enviar comandos a l’ordinador, com la pantalla tàctil, el teclat o el ratolí.

  Amb aquests ingredients, HP Sprout permet escanejar en 3D qualsevol objecte que abasti pel projector. Un florer no gaire alt val com a exemple. La màquina ho transforma en un objecte digital que apareix automàticament en la pantalla i es pot manipular. Amb un simple moviment tàctil sobre ella, punxant en la imatge i lliscant el dit cap avall, el nostre florer salta a la catifa.

  Una vegada en la catifa el florer es pot estampar, introduir-se en una imatge i altres tàctiques pròpies de Photoshop. La digitalització és possible gràcies a la tecnologia Real Sense d’Intel: tres lents del projector, una càmera convencional, una altra d’infrarojos i un projector làser infraroig que, combinades, detecten forma, color i profunditat –mesurant la llum infraroja que els rebota– de l’objecte.

  Una vegada digitalitzats, els objectes es manipulen amb un programari desenvolupat per HP anomenat ‘Workspace‘, dissenyat per utilitzar els dos panells tàctils i que aquests interactuin entre si.

  En la presentació que la companyia va fer per a la premsa va portar a alguns professionals del disseny que estaven provant Sprout, amb la finalitat de mostrar com la màquina podia servir per accelerar el seu treball.

  Dues noies que han engegat Pinapardo, una empresa que crea fulards amb estampats tipus ‘collage’, col·loquen unes quantes retallades de revistes -imatges- sobre la catifa. Després d’accionar l’escàner, la pantalla mostrava les retallades i permetia sobreposar-los al fulard per veure el resultat. Són uns minuts de treball que es multiplicarien si haguessin de prendre una foto, retallar cada objecte individualment i després fer el muntatge.

  Amb l’interiorisme succeeix igual

  L’empresa Punt Suspensiu li ha donat ús a Sprout per mostrar als clients com quedaria un sòl nou o el color d’una paret. El client tria la seva rajola o tarima favorita, la peça física es col·loca sota l’escàner de l’ordinador i es digitalitza. Un parell de minuts d’edició d’imatge i la foto del saló de la seva casa té un nou sòl.

  Així explicat sembla que Sprout està dirigit sobretot al món del disseny, per connectar el món físic amb el digital. Sens dubte els 2.499 euros del seu preu ho converteixen en una eina professional, poc apta pels quals vulguin joguinejar amb ella si no són aficionats acabalats. Encara que la veritat és que per als fanàtics de la impressió 3D aquesta màquina capaç d’escanejar un objecte (usant un complement que ronda els 300 euros) i deixar llest un arxiu perquè una impressora 3D ho reprodueixi. Així de senzill. Després cadascun ha de decidir quan valora la senzillesa.