HTC que es va associar amb Valve per crear les seves ulleres de realitat virtual, HTC Vive, posposa el llançament del dispositiu que estava programat per sortir al mercat aquest Nadal

HTC Vive es retarden fin a abril de 2016 | Diari CatalàHTC va mostrar al públic el seu prototip de casc realitat virtual, HTC Vive, allà pel mes de març, va comentar que el volien tenir al mercat a finals d’aquest any, però l’any acaba i no ni a rastre del dispositiu.

Segons va escriure la companyia a la seva pàgina web.

Seguim compromesos a distribuir les HTC Vive a un grup més ampli de creadors i els socis de contingut, i seguim enfocats a oferir la millor experiència possible per a un llançament al consumidor.

Ho explica la companyia taiwanesa, que està treballant amb Valve en aquest prometedor projecte de realitat virtual. El dia d’avui un nombre molt limitat de kits de desenvolupament han estat distribuïts, 7.000 unitats, quan una segona versió de les eines sigui presentada en el CES de gener.

La principal diferència que proposen HTC i Valve està en el sistema de control i reconeixement espacial, el casc es veu acompanyat d’un parell de controladors de mà i la necessitat d’una habitació preparada per col·locar dues bases Steam VR, que són capaços de ‘mapejar ‘la nostra ubicació física.

HTC Vive es retarden fin a abril de 2016 | Diari CatalàPer a molts, HTC Vive és l’opció més aconseguida de les que arriben. La culpa la tenen el seu complex sistema de control i reconeixement.

L’any 2016 es presenta com el de la realitat virtual, portem molts mesos menjant-nos vídeos i demostracions del que són capaços de fer Oculus Rift, les PlayStation VR de Sony, o aquest HTC Viu.

D’altra banda tenim un munt d’accessoris – Gear VR, Google Cardboard – que tiren del nostre telèfon com a pantalla i cervell, amb els que componen una experiència de menys qualitat, però més barata.

La competició està servida, i ja va sent hora que l’experiència s’acosti als salons de cada un: Oculus i Sony volen tenir llestes les seves solucions abans d’abril. Tot apunta que això no és un nou episodi com el de les televisions 3D, hi ha molta més substància a gaudir.

Esperem que la incursió en la realitat virtual també suposi una alenada d’aire fresc en els comptes d’HTC, i no es duguin a terme més acomiadaments. Tindrem més informació sobre Viu en un esdeveniment per a desenvolupadors que HTC munta a Pequín el pròxim 18 de desembre.

HTC Vive es retarden fin a abril de 2016 | Diari CatalàEls rumors sobre l’endarreriment de les ulleres de realitat virtual van començar a sorgir a l’agost després que Valve, el soci del fabricant taiwanès conegut per als seus videojocs HalfLife i la seva botiga digital Steam, va anunciar la possibilitat que no arribarà a temps per a la Nadal.

Les demores d’HTC Vive representen el més recent sot en el llarg i sinuós camí que recorren les ulleres de realitat virtual des de la fase de projecte fins a la seva destinació en les botigues. Fins al moment, només dues ulleres, les Google Cardboard i les Samsung Gear VR, estan en oferta per als consumidors. Les altres no estaran disponibles fins a l’any que ve.

Encara no sabem el preu ni les dates del llançament de productes com les Oculus Rift, les Sony PlayStation VR o les HTC Vive, les quals se centren en videojocs de realitat virtual de gamma alta.