El CCCB inaugura ‘+Humans’

0
Humans exposició
Foto: CCCB
Humans exposició
Foto: CCCB

‘+Humans’, una reflexió sobre el futur de l’espècie humana

El CCCB ha estrenat aquest dimarts un segon lliurament de Beta, el cicle d’exposicions que aprofundeixen en la cultura del segle XXI, amb l’exposició ‘+Humans. El futur de la nostra espècie’, que ha preparat juntament amb la Science Gallery del Trinity College de Dublín. “És una exposició que generarà debat i de la qual se’n parlarà”, ha apuntat el director del CCCB, Vicenç Villatoro, durant la presentació de la mostra, i ha remarcat l’interès de l’organització per treballar en la intersecció de l’art, la ciència, la tecnologia i la humanitat.

‘+Humans’ té quatre temàtiques que exploren el progrés de la humanitat des de diverses disciplines: “Les preguntes que ens fem els científics es toquen amb les preguntes provocatives que es fan els artistes”, ha apuntat el físic, biòleg i assessor de l’exposició Ricard Solé. Quin rol haurien de tenir els robots en la vida de les persones, poder escollir els trets genètics d’un fill i la protecció del planeta són algunes de les qüestions que ‘+Humans’ reflecteix des d’una clara voluntat de reflexionar sobre l’era actual, tal com ha apuntat la comissaria de l’exposició, Cathrine Krame: “Hem de debatre què volem com societat”.

“Donar eines per comprendre el present, preveure el futur i poder escollir”

és la manera que ha definit Villatoro l’essència de la mostra, que comença aquest dimarts i finalitza el pròxim abril, i per aquesta raó, s’han organitzat diferents activitats, conferències, tallers i un cicle de cinema de ficció que la completen.

La primera conferència serà el 5 de novembre amb la filòsofa nord-americana Judith Butler, amb el títol ‘El cos i el futur de la humanitat’ i que tractarà qüestions de gènere, un tema que segons la directora del projecte, Rosa Ferré, ocupa una part molt important de l’exposició.

La directora de la Science Gallery, Lynn Scarff, ha insistit en la bona sintonia entre l’organització catalana i la irlandesa i ha remarcat que, si bé ‘+Humans’ és un exemple de diàleg, l’exposició demostra que “ara és moment de parlar i de prendre posició sobre on anem com a espècie humana”.