Hunter VC-Twin el dissipador de CPU de doble torre d’ID-Cooling

  0
  Hunter VC-Twin el dissipador de CPU de doble torre d'ID-Cooling

  Hunter VC-Twin el dissipador de CPU de doble torre d'ID-Cooling
  El fabricant IDCooling ha anunciat el llançament del seu nou dissipador de CPU d’alt rendiment amb disseny de doble torre.

  L’Hunter VCTwin que arribarà a les botigues el mes que ve. Aquesta nova creació d’IDCooling pesa 1.418 grams i és capaç de dissipar més de 200 watts de calor segons el fabricant.

  Els dissipadors de CPU amb disseny de doble torre són per regla general d’alt rendiment, ja que distribueixen uniformement la calor generada pel processador en dos blocs de làmines d’alumini (lògicament a través dels seus corresponents heatpipes), cadascun refrigerat pel seu propi ventilador, i tot i que la segona torre rep aire calent de la primera, el resultat és que en termes teòrics aquest tipus de dissipadors són un 33-40% més eficaços que els dissipadors d’una sola torre. És per això que IDCooling ha utilitzat aquest tipus de disseny per al Hunter VCTwin, de manera que sigui capaç de refrigerar adequadament fins i tot els processadors més “golafres” del mercat actual.

  Però clar, si vols destacar en un mercat tan copat com el de la refrigeració per a PC has d’innovar, i referent a això el fabricant ha realitzat dues modificacions principals en el seu dissipador de CPU: d’una banda el disseny en color negre i vermell, sempre associat al món Gamer, i per altra banda ha integrat una mena de “subdissipador” a la base amb tecnologia de cambra de vapor que, segons ells, ajuda a baixar la temperatura general uns 2ºC addicionals, una cosa molt d’agrair.

  El disseny del Hunter VCTwin, s’assembla molt al famós Noctua NHD14, amb dues torres bessones cadascuna alimentada per 5 heatpipes de coure niquelat i pintades de negre mat (igual que les aletes d’alumini) i que es refrigera amb un ventilador de 120 mm i un altre de 140 mm, aquest últim en la part central. Tots dos ventiladors són PWM, però mentre que el de 120 mm funciona entre 800 i 1800 RPM, empenyent fins a 60.7 CFM d’aire i emetent fins a 29.2 dBA de soroll, el de 140 mm funciona entre 800 i 1600 RPM, empenyent 76.8 CFM d’aire i emetent fins a 32.6 dBA de soroll.

  Es tracta d’un dissipador de CPU de grans dimensions (mesura 123 x 153 x 160 mm) i molt pesat (1418 grams amb ventiladors), especialment indicat per a processadors d’alt TDP de qualsevol plataforma actual, incloent-hi les LGA2011-3 i LGA115x d’Intel i AM3 + i FM2 + d’AMD. De moment es desconeix quin serà el seu preu de sortida al mercat, encara que veient les seves característiques podem suposar que fàcilment rondarà els 70 euros.