La marca coreana acaba de presentar el nou Hyundai Elantra 2016

Amb aquesta nova generació la marca coreana mostra el seu interès per entrar, de ple, al mercat europeu amb un Hyundai Elantra 2016 molt renovat, tant a nivell estètic com prestacional. Les dades més importants es refereixen a la seva grandària: aquest model ha crescut 20 mil·límetres de llarg (4,57 metres en total), 25 mm d’ample (fins als 1,80 metres) i 5 mm més alt (arribant als 1,44 metres) però la distància entre eixos segueix sent la mateixa (2,70 metres).

Hyundai Elantra 2016
El nom Avante pertany a Audi i no es podrà utilitzar finalment | Foto: Hyundai

Respecte a la seva estètica, les fotografies que s’han aportat durant la seva presentació ens avancen un model més dinàmic, amb una línia més esportiva i per tant una mica més atractiva. El detall més significant és la nova graella, que pot tenir alguna similitud amb el prototip presentat com Hyundai Vision G Concept Coupe (tot i que és molt més exagerat en aquest cas). El seu perfil és més modern i segueix la tendència dels models familiars del mercat: amb un pas de roda una mica més eixamplat i unes llandes que poden arribar a ser de fins a 17 polzades.

El seu interior segueix el disseny que ja hem pogut observar en altres models nous de la gamma Hyundai però van un pas més enllà mostrant una qualitat més elevada y una estètica cuidada. La pantalla de infoentreteniment té 8 polzades.

nou Elantra 2016
El nou Hyundai Elantra 2016 té un interior més cuidat | Foto: Hyundai

Si parlem de la seva oferta mecànica, el nou Hyundai Elantra 2016 comptarà amb un motor de 1.6 litres turbodiésel CRDi de 136 CV que podrà muntar una caixa manual de sis velocitats o una automàtica de set (DCT). A més, es podrà optar al motor gasolina atmosfèric 1.6 MPi de 128 CV que, en aquest cas, solament anirà associat a una caixa manual. Tots dos motors estaran disponibles en els acabats Klass i Tecno però el superior, Style, solament s’ofereix amb el diésel.

No podem explicar molt més d’aquest nou sedan de la marca però tenint present el seu salt qualitatiu, és un model que es presenta molt interessant. Encara no sabem quan arribarà al mercat espanyol però, segons els directius, no tardarà massa.