El Hyundai i20 WRC 2016 arriba amb els mateixos tres pilots

Ja està aquí, Hyundai ha presentat la seva nova arma per combatre les dures batalles del Campionat del Món de Ral·li 2016, amb la qual es vol posar les coses una mica més difícils al totpoderós Volkswagen Polo WRC en una temporada que, sobre el paper, no promet grans emocions, les quals sí que s’esperen de cara al 2017. El model escollit segueix sent el Hyundai i20 WRC, però amb alguns canvis estètics i amb els mateixos pilots, això sí, amb tots tres com a caps de llista (fins ara ho era únicament Neuville). D’aquesta manera, la marca coreana cedeix la mateixa importància als tres protagonistes, Dani Sordo, Hayden Paddon i el ja mencionat Thierry Neuville.

El Hyundai i20 WRC 2016 arriba amb la versió de cinc portes amb una aparença més agressiva i mantenint els colors característics del model però col·locats de diferent manera. Realment és fidel al model 2015 però amb importants millores en el comportament, o això és el que diuen els tres pilots de la casa. Durant els test s’ha demostrat una gran millora en l’estabilitat i tracció en les corbes ràpides, però la versió de cinc portes comporta un petit defecte de pes que perjudica l’agilitat i rapidesa de moviment en els trams més lents. Tot i així, la marca i els pilots tenen grans esperances dipositades en ell.

Hyundai i20 WRC 2016 | Diari Català
Hyundai i20 WRC 2016

De moment, sabem que hi haurà tres Hyundai i20 WRC 2016 en cada ral·li, tot i que a Monte-Carlo, primera cita del Mundial, només en veurem dos ja que la marca no arribarà a temps i Paddon haurà de córrer amb la versió 2015.

Juntament amb el Hyundai i20 WRC, també s’ha presentat el i20 R5, destinat per a equips/clients i que arribarà a mitjans de la propera temporada, però la marca coreana no té previst que passi pel WRC2.