La marca mira cap al futur amb el Hyundai IONIQ

Hyundai ha anunciat el nom del vehicle compacte de combustible alternatiu que es llançarà al 2016: el Hyundai IONIQ. El cotxe estarà disponible amb un mode elèctric, un endollable gasolina-elèctric híbrid o un gasolina-elèctric híbrid; el primer cotxe que ofereix als seus clients aquestes tres opcions de potència en una sola carrosseria.

El Hyundai IONIQ respon al ràpid canvi d’estil de vida dels clients trencant amb l’estereotip dels vehicles híbrids que hi ha avui dia, sent el primer model del món en oferir als seus clients tres opcions de potència. El IONIQ combina l’eficiència amb un disseny que sembla ser força interessant.

El nom del nou model fa referència als elements de la seva creació. Un ió és un àtom elèctricament carregat, fent referència a la combinació de la tecnologia del cotxe amb la motorització elèctrica. La segona part del nom fa referència a l’oferta única (unique) que aporta aquest vehicle, la qual cosa demostra el compromís amb el medi ambient i la voluntat de la marca per maximitzar les opcions per als conductors. Finalment, la Q està representada en el logotip del cotxe com un gran avanç visual, reconeixent el nou enfocament del model de baixes emissions.

Basat en una nova estructura exclusiva, realitzada específicament per poder encaixar les opcions múltiples de potència del vehicle, el xassís del Hyundai IONIQ està optimitzat per oferir un maneig eficient en cadascuna de les seves tres configuracions de potència. En la seva forma completament elèctrica (EV), el IONIQ és alimentat per una bateria d’ions de liti ultra-eficient. La versió endollable híbrida (PHEV) combina energia eficient en combustible amb la força de la bateria, obtinguda a través de la recàrrega del vehicle amb electricitat. Finalment, l’híbrid (HEV) utilitza el motor de gasolina i el moviment del cotxe per carregar la bateria, que retorna l’eficiència millorada complementant la potència del motor.

Després de la seva estrena mundial a Corea al gener del proper any, el Hyundai IONIQ està previst que es mostri al Saló de Ginebra i al de Nova York, tots dos durant el més de març del 2016.