L’artista compleix 80 anys i la seva editorial li fa un homenatge

Francisco Ibáñez, el mític creador dels personatges ‘Mortadelo y Filemón‘ ha complert 80 anys i aquest aniversari ho celebrarà amb multitud d’homenatges. El primer és que ja ha estat l’encarregat de dibuixar el cartell promocional del 34è Saló Internacional del Còmic de Barcelona que li dedicarà l’exposició ‘Feliç aniversari, Ibáñez’. I ara es publica l’integral d’una de les seves sèries més conegudes: 13 Rue del Percebe’ (Ediciones B).

Un fantàstic volum que recull, per primera vegada, les 342 pàgines que Ibáñez va realitzar de la seva mítica sèrie que ha pogut inspirar a sèries com ‘Aquí no hay quien viva’. Aquesta col·lecció de còmics va ser un èxit també en altres països com Alemanya, on després de la retirada d’Ibáñez de la sèrie, es van arribar a publicar pàgines autòctones realitzades per dibuixants alemanys.

Un edifici on convivien una portera, el metge i un morós que vivia al terrat, entre molts altres. La primera publicació va sorgir l’any 1961, en la revista ‘Tío Vivo, fins al 1968 -i una darrera el 2002. Aquesta història va aconseguir l’aplaudiment del públic, que setmana rere setmana esperava les situacions còmiques que l’autor plantejava en cadascun dels pisos de l’edifici situat en el número 13 de la Rue del Percebe.