Iceta anima Pedro Sánchez a repensar-s’ho si Rajoy fracassa

0
PSC participarà PSOE
El líder del PSC, Miquel Iceta | Foto: Europa Press

El líder del PSC considera que si Rajoy no aconsegueix suports suficients per a la investidura, “caldria plantejar altres possibilitats”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha expressat aquest divendres que “no és moment de pensar altres alternatives de govern” diferents a la del líder del PP, Mariano Rajoy, tot i que si aquest fracassés en el seu intent d’investidura, “caldria plantejar altres possibilitats”. En unes declaracions a Radiocable recollides per Europa Press, ha insistit que és a Rajoy “a qui correspon” intentar formar govern: “Cal exigir a qui toca la responsabilitat del moment”, ha dit.

A partir d’aquí, Iceta ha dit que al PSOE li correspon proporcionar “oposició i alternativa” a Espanya i ha defensat que el PP ha de presentar el seu programa, que no creu que sigui totalment oposat a la seva gestió aquests últims quatre anys. “No veig lògic demanar a Rajoy que es presenti a la investidura amb un programa que sigui contrari al que ha fet quan ha tingut majoria absoluta al Congrés”, ha afirmat Iceta.

Preguntat per què hauria de fer el PP per aconseguir l’abstenció del PSOE, el líder dels socialistes catalans ha explicat que el seu partit “en aquest moment, no veu cap vot diferent al ‘no’ a Rajoy”. “El PP ha de buscar suports en l’àmbit del centre dreta, a més d’introduir canvis en la seva forma de governar”, ha recalcat.

“Sembla que a Espanya, perquè hi hagi govern, s’ha de moure tothom menys Mariano Rajoy, i no és així. És el PP qui ha d’intentar aconseguir una majoria parlamentària perquè li doni suport”, ha conclòs Miquel Iceta.