Iceta anima al PSOE a agafar la iniciativa si Rajoy fracassa

0
PSC participarà PSOE
El líder del PSC, Miquel Iceta | Foto: Europa Press

El secretari del PSC considera “irresponsable” que Pedro Sánchez facilités la investidura de Mariano Rajoy si aquest no té més suports

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que seria “temerari” i “irresponsable” que el PSOE facilités un Govern espanyol de Mariano Rajoy si aquest només té els seus 137 diputats, perquè després no podria governar, però ha afegit que si aconsegueix més suports -i ha esmentat, en concret, Ciutadans-, s’està “en una altra situació que caldrà reflexionar i valorar”.

En declaracions aquest dijous a Antena 3 recollides per Europa Press, Iceta ha animat Mariano Rajoy a buscar més suports i ha opinat que si comptés amb Ciutadans i es presentés amb el suport de 169 “seria una posició de molta fortalesa per anar a una investidura i completar-la”.

Això sí, tot seguit ha puntualitzat que no està afirmant que el PSOE vagi a plantejar-se l’abstenció per facilitar el Govern espanyol de Rajoy si Ciutadans passa de l’abstenció al sí, però ha afegit: “He dit que si no suma un sol suport més no ens moure’m de la nostra posició, perquè seria temerari. Si ho fa, estarem en una altra situació que caldrà reflexionar i valorar”.

A la seva manera de veure, a Rajoy “li falta molt, molt per anar a una investidura amb possibilitats d’èxit i seria molt temerari donar una abstenció a un president del Govern espanyol que no podrà garantir el Govern”, seria fins i tot “un mal servei a Espanya”. De fet, ha argumentat que el PSOE ha de pensar en el país i en la necessitat que tingui un Govern espanyol, no només un president.