Iceta aplaudeix a Puigdemont

0
Iceta al parlament - Diari Català
Miquel Iceta al Parlament de Catalunya | Foto: Europa Press

Perque ofereixi Catalunya com a lloc d’acollida de refugiats

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat aquest dissabte que els governs català i central no parlin sobre com afrontar la situació dels refugiats, i ha aplaudit que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ofereixi Catalunya com a lloc d’acollida.

En una visita a la Fira de Sant Josep de Mollerussa (Lleida), ha afirmat: “En un moment de crisi humanitària, ens sembla molt bé que el president de la Generalitat hagi ofert el nostre país com a lloc d’acollida”, ha informat el partit en un comunicat.

Tot i això, ha retret que en un tema com el dels refugiats “les administracions no treballin de la mà i que hi hagi recels que no tenen raó de ser”.

Ha sostingut que el fet important és que Catalunya i Espanya mostrin la seva voluntat d’acollida i solidaritat, i “s’aconsegueixi convèncer les institucions europees que “la solució no són els murs, la solució no és tancar fronteres, sinó resoldre tots els conflictes en origen i temporalment donar tota la solidaritat a qui ho necessiti”.

Puigdemont va enviar una carta al comissari europeu d’Immigració de la UE, Dimitris Avramopoulus, per informar-lo que Catalunya està treballant per acollir fins a 4.500 refugiats, gest que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha retret.