Iceta considera que les converses amb En Comú no substitueixen les d’investidura

0
Iceta es reuneix amb Duran
Miquel Iceta, durant una compareixènça | Foto: Europa Press

El líder del PSC confia en que no es fragmentin les converses entre els diferents partits que han de facilitar la possible investidura de Pedro Sánchez

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avisat aquest dissabte que les converses que manté amb el portaveu d’EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech, a la recerca d’una sortida al conflicte català en cap cas poden substituir les negociacions per explorar un possible acord d’investidura que la setmana que ve obriran a tres bandes PSOE, Ciutadans i Podem.

Així ho ha assegurat Iceta en arribar a la seu del PSOE on es reuneix el Comitè Federal després de ser preguntat sobre l’estat dels seus contactes amb la confluència catalana de Podem al marge de la negociació tripartita.

Iceta ha manifestat la seva voluntat de buscar punts de trobada amb EnComúPodem, però ha puntualitzat que “no és convenient barrejar la negociació per a la investidura” amb un problema “més profund” com és l’encaix de Catalunya a Espanya que, ha ressaltat, competeix a molts partits i a les institucions de la seva comunitat.

“No és que els dos temes no tinguin res a veure perquè sens dubte tenir un Govern disposat a parlar seria un pas de gegant”, ha admès Iceta, però, a continuació, ha volgut deixar clar que “la negociació no es pot fragmentar”.

En aquest context, ha emfasitzat que allo que puguin parlar el PSC i En Comú s’ha d’entendre com una “aportació positiva” al debat, però les decisions les hauran de prendre PSOE, Podem i Ciutadans. “Els nostres contactes no substitueixen ni fragmenten la negociació a tres”, ha asseverat.

Des del seu punt de vista, allò que uneix aquestes tres formacions és el seu compromís de promoure una reforma de la Constitució i és aquest punt el que sempre s’ha de prendre com a eix central de les negociacions, a més, tenint en compte que qualsevol modificació de la Llei fonamental haurà de comptar amb el PP.