El secretari general del PSC, Miquel Iceta, a la seu dels socialistes | Foto: Europa Press

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha publicat un decàleg de propostes de canvi per a l’organització del partit en el qual defensa, entre d’altres, acabar amb la duplicitat de càrrecs i retribucions: “Un electe, un càrrec, un sou”.

Les propostes, donades a conèixer aquest diumenge en el web d’Iceta demanen la “igualtat efectiva de gènere en llistes i òrgans del partit” al 50% i un Observatori de la Igualtat.

També advoca per un sistema d’avaluació dels representants i dels càrrecs institucionals del partit, una comissió independent que vetlli per a la correcta aplicació del seu codi ètic i evolucionar cap a l’obertura de les agrupacions i la seva digitalització.

Aquestes ’10 propostes de canvi organitzatiu’ inclouen que la Comissió Executiva del partit tingui un màxim de 21 membres de diferents corrents d’opinió i sis àrees de treball: medi ambient, sostenibilitat i territori; política municipal; polítiques públiques i estat del benestar; economia, treball i sindicalisme; cultura i relacions amb la societat, i societat del coneixement, innovació ciència, tecnologia i universitat.

Alhora, demana impulsar la sectorialització del partit, convertir el PSC en un “laboratori d’idees” i celebrés una Conferència Política Anual.

Aquestes són les propostes d’Iceta en aquestes primàries en les quals competeix amb Núria Parlón.