El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat la legitimitat del lideratge de Pedro Sánchez en el PSOE i ha desvinculat el seu futur del resultat de les eleccions autonòmiques que se celebraran el 25 de setembre a Galícia i el País Basc.

“El futur de Pedro Sánchez no quedarà condicionat pel resultat d’aquestes eleccions perquè ell no és el candidat”, com tampoc ho era a Catalunya i no se li va atribuir el desenllaç a ell, ha destacat Iceta en una entrevista d’Europa Press.

Ha lamentat que alguns barons socialistes qüestionin el lideratge de Sánchez i l’instin a no intentar forjar un Govern alternatiu al PP: “Cal mantenir un equilibri entre la llibertat d’expressió, de proposta, i la necessitat de no fer sorolls que distorsionin el missatge polític del partit”.

Iceta considera que Sánchez està liderant el partit en un moment extremadament complex per evitar unes terceres eleccions i desitjaria que “la diversitat d’opinions –dels barons socialistes– no danyés els seus esforços”.

“Si jo vull dir alguna cosa a algun company agafo el telèfon” i el truco, sense necessitat d’haver de recórrer als mitjans de comunicació o a les xarxes socials, ha postil·lat.

Sobre la invitació a retirar-se com a candidat si hi ha terceres eleccions que li va fer l’expresident socialista Felipe González a Pedro Sánchez, Iceta ha destacat que el PSOE “té mecanismes democràtics per seleccionar als seus candidats” i l’actual líder ha estat designat per la majoria de la militància i, per tant, té la legitimitat necessària.