Iceta descarta que el PSOE investeixi Rajoy

0
El líder del PSC, Miquel Iceta, a Els Matins de TV3

El líder del PSC creu que “el pitjor és la repetició de les eleccions” però demana que el seu partit ni voti a favor ni s’abstingui

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que el paper del PSOE en el nou Congrés dels Diputats ha de ser el de fer d’oposició, perquè és “el que volen els ciutadans”, i ha descartat votar i abstenir-se en la investidura del president del PP, Mariano Rajoy.

En una entrevista aquest dilluns a TV3 recollida per Europa Press, ha dit que el partit no vol afavorir un Govern central del PP ni uns nous comicis, tot i que “el pitjor és la repetició de les eleccions”. “Fem el que fem decebrem a algú, i això en política passa. Però amb unes terceres eleccions decebríem a tothom”, ha plantejat.

“Ara per ara la posició del PSOE és clara, no el votarem ni ens abstindrem”, ha assegurat referint-se a una possible investidura de Mariano Rajoy, i ha apuntat que el PP ha de moure fitxa per aconseguir el suport de la resta de partits.

 

Referèndum

Preguntat per la ponència política del PSC sobre un referèndum a la canadenca a Catalunya si fracassa la reforma constitucional, ha dit que “obre la discussió, però no la tanca”, ja que el debat està per fer, ha apuntat.

Ha assegurat que els socialistes segueixen convençuts que la resolució al conflicte territorial passa per la reforma de la Constitució, i sobre el referèndum com a pla B, ha sostingut que molts socialistes no veuen les consultes com “un instrument màgic de resolució de problemes, sinó que a vegades obren noves incerteses”.

En tot cas, ha assenyalat que els referèndums han de ser pactats: “Si la consulta l’organitzes tu i els resultats només els acceptes tu, no és la solució. La solució no és unilateral.”