Iceta Parlón primàries PSC
Miquel Iceta s'ha imposat a Nuria Parlón en les primàries del PSC | Diari Català

El primer reelegit primer secretari del PSC ha dit que farà una direcció “coral” que tingui en compte a la candidatura rival, liderada per Núria Parlon, amb l’objectiu de forjar un PSC unit que torni a liderar l’esquerra

En declaracions als mitjans després de conèixer-se els resultats a la seu barcelonina del PSC, Iceta ha agraït el suport dels 4.889 militants que l’han votat, el 54,14%, i ha assegurat que vol que el partit es caracteritzi per la “unitat, fermesa, complementarietat, alegria, lluita, combat, tornar al carrer, guanyar les institucions i per ser una alternativa política a Catalunya i contribuir a ser-ho a Espanya”.

Entre els dos candidats hi ha hagut 700 vots de diferència. Iceta ha obtingut 4.889 vots. Núria Parlon ha recollit 4.142 suport, el 45,86% del total. En total han votat 9.115 militants, el 50,82% del cens.

Iceta ha assegurat que l’única divisió en el PSC s’ha donat en el moment d’elegir entre ell i Parlon en la votació d’aquest dissabte: “Ni un minut abans ni un minut després haurà en el nostre partit una ferida, ni hi haurà ‘icetistes’ ni ‘parlonistes’; el que hi haurà són socialistes”.

S’ha compromès a liderar una política basada en “escoltar a tothom, votar i prendre decisions”, una política que ja no decideixi un petit grup de persones en despatxos, i que el partit s’exposi al debat públic sense complexos ni pors i orgullós de la seva història.

Parlon ha assegurat, en la mateixa línia, que el partit ni es trencarà ni es dividirà “perquè per sobre de tot som socialistes”. Parlon, però, ha dit que el partit ja no serà el mateix: “El PSC no tornarà a ser igual que era. S’ha produït un revulsiu molt important dins del partit. Ha començar la remuntada i, per tant, aprofitem-la“.

Preparar el Congrés

“Des del mateix dilluns posarem fil a l’agulla, primer per preparar el congrés” del partit que es farà del 4 al 6 de novembre, del qual han de sortir missatges molt clars per a la societat catalana: entre d’altres coses, Iceta ha proposat que es debati la ‘via canadenca’ -un referèndum legal i acordat- com ‘pla B’ en el cas que a Catalunya es rebutgi majoritàriament la reforma federal que defensen els socialistes.

Iceta ha assegurat que el partit està “viu, en peu, fort, unit i amb moltes ganes de vèncer les batalles” actuals i venidores.