L'ICL Manresa visita Gipuzkoa apurant la Copa - Diari Catala
Els catalans buscaran recuperar-se a la pista del darrer classificat de la Liga Endesa d'una dura derrota a Málaga davant de l'Unicaja | FOTO: Malaga.eldesmarque.com

L’ICL Manresa visita Gipuzkoa amb ambició després d’un gran inici de temporada i intentarà sumar un nou triomf que l’apropi a les places d’accés a la Copa

A la primera jornada de la Liga Endesa al 2016 l’ICL Manresa buscarà continuar amb la dinàmica positiva del final de l’any per continuar amb la bona marxa de l’equip en aquest començament de curs. Aquest diumenge el seu rival serà el Gipuzkoa Basket (RETAbet.es GBC, segons la denominació del nou patrocinador), que és cuer de la competició i davant del qual es jugarà una victòria que podria apropar als catalans a la disputa de la Copa del Rey.

Tot i que l’objectiu principal d’aquesta temporada era evitar el descens, les bones actuacions del conjunt dirigit per Ibon Navarro han portat als manresans a una còmoda 10a posició amb sis triomfs i set derrotes, balanç que els deixa empatats a victòries amb la setena i vuitena places, les dues últimes que donen accés a la classificació per a la Copa.

Així, amb la notícia de la renovació de Dmitry Flis fins al final de la present campanya i la recuperació de Dejan Musli els catalans afronten la visita a terres basques amb optimisme però sense cap tipus de confiança, en un partit que el tècnic vitorià no ha volgut considerar com a “fàcil” tot i la situació del rival i per al qual es manté la baixa del base Jermaine Thomas.

I és que l’ICL Manresa visita Gipuzkoa en un mal moment per als donostiarres, que només han pogut sumar un triomf en el que va de temporada i se situen com a cuers de la Liga Endesa. Segons les previsions, els locals necessiten en aquests moments la millor segona volta de la seva història per aconseguir la salvació, fet que els converteix en un adversari molt perillós per les seves urgències de guanyar.

En aquest duel els manresans s’enfrontaran a dos ex-jugadors del club, Jordi Grimau i el recentment incorporat Marcus Landry, que es va convertit juntament amb Danny Agbelese en un dels reforços del RETAbet GBC per a mirar de reconduir la situació després de la incorporació a principis de desembre de l’entrenador Porfirio Fisac, que va arribar per substituir a Jaume Ponsarnau.