ICV aposta per una “cooperativa política” per unir-se amb EnComú

0
Joan Herrera Dolors Camats ICV
Dolors Camats i Joan Herrera | Foto: Europa Press

ICV aposta en una ponència per un espai polític “estable” amb la formació d’Ada Colau

 

ICV aposta per confluir en l’espai d’esquerres que ha anunciat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú), i, una vegada superada la fase electoral de la confluència, avançar cap a un espai més estable en forma de “cooperativa política”.

Segons la ponència política d’ICV a la qual ha tingut accés Europa Press, la intenció és que l’espai polític sigui més “estable transparent, i consolidat”. “Que sumi i aprofiti la diversitat, individual i col·lectiva, en benefici d’un bé comú”, matisa el text, que remarca que aquesta fórmula respecta les diferents cultures polítiques, i deixa de banda lògiques competitives.

“La cooperativa és una estructura prou flexible per adaptar-se a cultures polítiques diferents i trajectòries organitzatives diverses”, i afegeixen que aquesta estructura permet un grau d’organització imprescindible perquè un projecte sigui estable, permanent i amb control democràtic.

Ja aposten per la confluència amb vista a unes pròximes eleccions i consideren que ha de construir-se a partir de formes i mecanismes democràtics perquè el naixement del subjecte polític -la cooperativa-,  es faci “garantint la suma de tot el capital polític”.

Entre els valors ideològics amb què volen dotar l’espai, destaquen el paper que han de tenir els treballadors i, en aquest apartat, subratllen la importància de preservar “el bagatge que aporta ICV”.

Catalunya, una “nació”

La intenció dels ecosocialistes és construir una força catalana pensada i viscuda des de Catalunya, que parteixi del reconeixement de Catalunya com a nació, del seu dret a decidir el seu futur lliurement, i que fa seva la idea ‘som un sol poble’.

“Una força d’obediència catalana amb fraternitat amb la resta de pobles de l’Estat”, aclareixen. La ponència es presentarà aquest dissabte al Consell Nacional d’ICV, en què s’aprovarà el reglament de la consulta interna per a l’elecció de la Coordinació Nacional, que haurà de substituir els coordinadors nacionals, Joan Herrera i Dolors Camats.

Un procés que culminarà el 14 de març amb l’elecció dels nous colíders, ja que es mantindrà la bicefàlia, a què estan cridats tots els “militants i amics” d’ICV i els avals dels quals es començaran a recollir el 8 de febrer.

El 22 de febrer es lliuraran els avals a la Secretaria d’Organització i es proclamaran la candidatura o candidatures, que podran fer campanya del 23 de febrer al 6 de març. Els militants i amics d’ICV estan cridats a les urnes del 7 a l’11 de març, i el 14 es procedirà a l’escrutini, a la publicació i a la proclamació del nou lideratge, que serà automàtica.

ICV mantindrà la seva bicefàlia en la coordinació perquè així ho van decidir els seus militants en un procés de participació intern que va portar a inscriure’l en els seus estatuts i que va fer colíders els actuals coordinadors nacionals, Dolors Camats i Joan Herrera.