ICV Rubí denuncia l’agressió de PxC

0
L’agressió produïda a la concentració contra el feixisme
@EgaraRotspanier

L’agressió produïda a la concentració contra el feixisme

Un centenar de persones de Rubí s’han concentrat aquest matí al pont de la riera com a protesta per l’acte de presentació de tots els caps de llista de Plataforma per Catalunya, que s’ha celebrat al Castell de Rubí. La concentració ha estat pacífica, i hi han participat membres de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Rubí i de la plataforma antifeixista de Rubí, així com nombroses persones a títol individual.

El Castell de Rubí ha acollit aquest diumenge un acte de Plataforma per Catalunya en què han participat membres i simpatitzants del partit de diferents localitats catalanes. A prop d’aquesta instal·lació s’ha concentrat des de primera hora del matí un grup de manifestants per protestat contra l’ideari del partit xenòfob. Durant diverses hores han estat habituals els crits i insults entre els manifestants i les persones que accedien al Castell.

Per evitar que la protesta s’acostés al Castell i als membres de PxC que venien a la ciutat, hi ha hagut un ampli desplegament d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que pràcticament han setjat alguns accessos al barri de la Plana del Castell, obligant fins i tot als veïns i veïnes a identificar-se per a accedir al seu barri.

La protesta contra el racisme i el feixisme s’ha concentrat només en un extrem del pont de la riera, que ha quedat tallat al trànsit. Al davant, un ampli cordó policial evitava que s’avancés. En canvi a l’altre extrem, només hi havia un agent de la policia local per a tallar el trànsit.

Cap al migdia, un cop ja estava en marxa l’acte de PxC al Castell, dos individus (un d’ells amb samarreta de PxC) han entrat al pont per l’extrem no protegit, entrant així a la concentració per darrera, i un cop a dins s’han enfrontat amb violència als manifestants.

Han estat els propis manifestants els qui han fet cordó de seguretat per a treure’ls de la concentració, i un cop sortien, l’individu que duia samarreta de PxC ha clavat dos cops de puny a una candidata d’ICV.  Els Mossos han identificat l’agressor que, abans de marxar, ha propinat dos cops de puny a una manifestant. La persona agredida, que ha estat visitada al CAP per lesions lleus, “probablement” no denunciarà l’agressió.

“Els violents són ells, i la policia no ens ha protegit”

Ho denuncia la co-coordinadora d’ICV Rubí i diputada al Parlament, Marta Ribas. “Ha quedat evident, durant tot el matí, que els únics que han usat la violència han estat els racistes de PxC. En canvi, el desplegament policial només els ha protegit a ells” denuncia Ribas, qui ja ha anunciat que farà preguntes al Govern local, així com al de la Generalitat respecte l’evident desprotecció en què s’ha deixat als manifestants. “La policia està per protegir els drets i la seguretat de tothom.”

PxC ho nega i avança que denunciarà

Plataforma per Catalunya (PXC), també ha través d’un comunicat, assegura que és “totalment fals”  que s’hagi produït l’agressió. Així en defensa de la honorabilitat del partit presentarà “una querella per injúries i calúmnies contra la candidata ecosocialista i Joan Herrera per fer-se ressò d’un fet sense contrastar-lo”.

Per PxC, és la seva formació política la que ha estat “coaccionada” per membres d’ICV i de “la comunitat musulmana”. El partit que lidera a Rubí Josep Maria Enguix creu que la protesta prop del Castell de Rubí  era “il·legal” i avaça que presentaran  denúncia als Mossos d’Esquadra i a la Junta Electoral de Zona contra els partits que concorren a les eleccions municipals i “han fet una crida a participar d’una manifestació no autoritzada”.