Iglesias contra Rajoy per no trucar-li

0
Pablo Iglesias contra rajoy - diari català
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón mantenen una disputa oberta a Podemos | Foto: Europa Press

L’acusa d’incendiar Catalunya

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias contra Rajoy, “no passaria un examen senzill de ciència política” segons l’explicació que va fer el cap de l’Executiu sobre per què no va trucar al líder de la formació violeta després de la proposta de resolució per iniciar el procés independentista al Parlament de Catalunya, i l’ha acusat d’incendiar Catalunya.

  “Ara diu que no pot trucar a algú amb qui no estigui d’acord i que si els de Podem pensessin com ell sí que els trucaria. Mariano, la democràcia consisteix que el diàleg té sentit establir-lo no tant amb qui pensa igual que tu sinó amb qui pensa diferent”, ha assegurat Iglesias després de ser preguntat sobre aquesta qüestió durant la presentació de l’equip de campanya de Podem per a les generals.

Alhora, Iglesias ha assenyalat que el fet que el president sí que telefonés als líders del PSOE i C’s, Pedro Sánchez i Albert Rivera, respectivament, és “molt representatiu sobre qui considera Rajoy un adversari i qui no”. “Assenyalava una futura coalició i amb qui li agradaria pactar“, ha postil·lat.

Iglesias ha aprofitat per fer broma sobre el fet que no comptin amb ells. “Ja que no volen parlar amb nosaltres, que ballin amb nosaltres. Jo ballo amb la presidenta encantat, i a veure qui aguanta més”, ha assenyalat.

PODEM, LA “MILLOR GARANTIA DE LA UNITAT D’ESPANYA”

Sobre la posició adoptada per Rajoy davant de la proposta de resolució, el candidat de Podem a la Moncloa ha criticat que el president ha demostrat ser “un complet irresponsable”.

“S’ha convertit en el cap de campanya d’Artur Mas, i Mas en el cap de campanya de Rajoy. És impropi d’un president, d’algú que hauria d’assumir la responsabilitat d’Estat. No es pot entendre que intenti obtenir rèdits electorals incendiant Catalunya”, ha aprofundit.

Iglesias contra Rajoy: “Ningú no és tan responsable que creixi l’independentisme a Catalunya com el senyor Rajoy. Lliçons d’unitat d’Espanya no ens les farà el senyor Rajoy. Som la millor garantia de la unitat d’Espanya”, ha reafirmat, després de defensar que un dels seus eixos de treball serà garantir en la Constitució el dret a decidir.