Iglesias creu que Podemos està “més cohesionat” després del 26J

0
Pablo Iglesias Rajoy censura
Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu | Diari Català (Foto: Europa Press)

El líder del partit ‘morat’ avisa que Podemos es prepara per guanyar les eleccions “aviat” i ser força de Govern “quan toqui”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que el seu partit està “encara més cohesionat” després dels mals resultats obtinguts per la coalició Units Podem a les eleccions del 26J i ha dit que la formació morada ara s’ha de preparar per ser una força de Govern “quan toqui”.

“Hem arribat a la final, potser alguns ens hàgim quedat amb la sensació que mereixíem més, però aviat hi haurà una altra final i esperem guanyar-la”, ha assenyalat en declaracions als periodistes, fent al·lusió a l’Atlètic de Madrid al seu entrenador, Cholo Simeone, després de quedar segons a la final de la Champions, en què el Reial Madrid va aconseguir la victòria.

El líder de Podem s’ha pronunciat així abans de reunir-se a Madrid amb els líders autonòmics de la seva formació. El motiu de la convocatòria era analitzar els resultats dels comicis generals i la pèrdua de més d’un milió de vots per la coalició Units Podem, amb la qual el partit morat va concórrer al costat d’IU.

Malgrat les discrepàncies que van sorgir en el partit després de la cita electoral -sobretot perquè des d’alguns sectors es va qüestionar l’eficàcia de l’aliança electoral- Iglesias ha negat que s’hagi deslligat una crisi interna en el si del partit: “Crec que Podem surt encara més cohesionat d’aquest procés i amb la maduresa suficient de saber que el que hem fet en dos anys és increïble”, ha manifestat.

De fet, ha destacat la “coincidència” d’anàlisi efectuada per diferents representants de Podem i les seves confluències, que aquest divendres després de reunir-se van concloure que ni el fet de presentar-se en coalició ni la campanya electoral han estat decisius per explicar el seu fracàs electoral: “Hi ha molts elements de coincidència i molta voluntat per seguir treballant junts”, ha apuntat.

 

“Després de ser oposició, es governa”

Tot i que ha insistit que des de Podem han aconseguit una cosa “històrica” i que el moviment és “irreversible”, Iglesias ha assumit la seva derrota electoral. “Potser calgui passar per l’oposició parlamentària per poder ser govern”, ha recalcat, matisant: “Ara ens tocarà ser oposició i passarà allò tradicional al nostre país: que després de ser oposició parlamentària, doncs es governa”.

Així doncs, s’ha mostrat esperançat que després d’aquesta legislatura la formació política podrà guanyar uns comicis electorals que, segons la seva opinió, se celebraran “aviat”. I ha negat haver-se plantejat “abandonar” el capdavant d’aquesta coalició d’esquerres: “És com si preguntessin a algú del Reial Madrid si ha d’abandonar després d’arribar a la final de la Champions”, ha recalcat.

En aquest sentit, ha fet èmfasi en els “impressionants” èxits i resultats obtinguts des que va néixer Podem al mateix temps que ha afirmat que el PP, el PSOE i Ciutadans han de reflexionar sobre el futur després dels resultats del 26J.

Però Iglesias també creu que tots els socis d’Units Podem han de reflexionar perquè “hi ha coses” que es “podrien haver fet millor” amb vista als passats comicis. Això sí, sosté que aquesta és la formació política “del futur” d’Espanya i, per aquesta raó, ha reafirmat la intenció dels membres de l’aliança a seguir treballant per “seguir madurant i creixent”.