Iglesias demana al PSOE que “rebaixi el to”

0
Pedro Sánchez Pablo Iglesias pactes
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias durant la primera reunió de negociacions. Foto: Europa Press.

Des de Podemos entenen que a partir d’ara el seu partit i el PSOE s’han de veure més com aliats que com a rivals

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dijous al PSOE que “rebaixi el to” i assumeixi que estan “cridats a ser aliats” després dels nous comicis del juny, perquè, tenint en compte que “no hi haurà majories absolutes”, l’única opció dels socialistes si no volen pactar amb el PP serà la de formar un Govern central de coalició progressista amb la formació morada.

“Encara que guanyem nosaltres, no tindrem majoria absoluta. Si volem governar hem de posar-nos d’acord amb el PSOE, i ells el mateix”, ha assegurat en una entrevista a la Cope en la qual ha assegurat que seria una “turpitud” per part seva identificar el PSOE com un enemic i fixar-lo com a objectiu de la seva campanya electoral.

Així, ha assegurat que el “to” i els “qualificatius” que està utilitzant el PSOE per referir-se a Podem “no són sensats” tenint en compte que “segurament” hauran de governar junts després dels nous comicis, segons Iglesias. “Ens mereixem recíprocament un altre tracte”, ha assegurat, per insistir que els “electors progressistes” desitgen aquest acord.

“Crec que no hi haurà majories absolutes en aquesta segona volta, i tot i que nosaltres aspirem a guanyar, haurem d’estendre la mà al PSOE, veure’ls com a aliats i posar-nos d’acord. Tant de bo el PSOE ho busqui amb nosaltres i no amb el PP”, ha manifestat.

En el cas que Podem “guanyés les eleccions” o com a mínim quedés en segona posició, després del PP i al davant del PSOE -dos escenaris possibles, segons Iglesias-, el líder del partit morat ha reiterat la seva oferta al líder dels socialistes, Pedro Sánchez, per a la Vicepresidència del Govern central de coalició que aspira a formar amb el PSOE.