Iglesias i Errejón parlen sobre els resultats de Sí Que EsPot

0
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón
EP: REINER WANDLER/PODEMOS
Pablo Iglesias i Íñigo Errejón
EP: REINER WANDLER/PODEMOS

Creuen que sense Podem, els resultats haguessin estat “més modestos”

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón s’han mostrat convençuts que els resultats de la candidatura amb què van concórrer diumenge passat a les eleccions catalanes, Catalunya Sí que es Pot, haguessin estat “més modestos” si no hagués estat per la participació de Podem.

La valoració dels dos líders de Podem contrasta amb la que han fet altres partits que formen part de la coalició, com és el cas d’IU: el seu candidat per a les generals, Alberto Garzón, ha suggerit que el partit d’Iglesias “va monopolitzar” la campanya, i el secretari federal d’IU, Cayo Lara, ha lamentat la falta de “pluralitat” en la campanya de la coalició i que alguns dels missatges que es van llançar van ser “poc afortunats”.

En tot cas, Iglesias i Errejón han confirmat que el seu partit concorrerà a les eleccions generals del 20 de desembre amb la marca Podem, i ha rebutjat així qualsevol possibilitat d’integrar-se en una coalició de partits amb un altre nom.

[quote]   “L’equip de treball de Podem i els nostres portaveus es van posar gran part de la campanya electoral a l’espatlla i estem en condicions d’afirmar que si no hagués estat així el resultat hagués estat més modest”, asseguren en una carta pública aquest dissabte.[/quote]

“Tenim la convicció que molta gent que està esperant les generals per votar Podem no ens va trobar diumenge entre les paperetes –asseguren els dos líders en una carta pública–. Per això Podem serà el nom i eix articulador de la candidatura del canvi per a les eleccions generals”.

Així mateix, assenyalen com una altra causa probable dels resultats a Catalunya el fet que CSQEP “no va disposar de totes les forces i companys que els hagués agradat” i la “campanya electoral de la irresponsabilitat” que, segons la seva opinió, van desenvolupar les altres candidatures, més centrada en el debat sobiranista.

“Ells preferien el soroll per tapar les seves retallades, la seva corrupció i la seva incompetència compartida”, acusen.

Iglesias i Errejón manifesten que els adversaris de la formació política “volen encaixonar-los en el marge esquerre del tauler” quan asseguren que les seves idees són “transversals”.

Per aquesta raó, incideixen que l'”ensopegada” a Catalunya no “tanca la porta al canvi polític” que defensa la formació i asseguren que seguiran “malgastant coratge” fins a les generals. “Hem nascut en l’adversitat i creixem en ella”, conclouen els dos líders.

Izquierda Unida
E: Izquierda Unida

IU qüestiona la pluralitat de la campanya de SíQueEsPoT

IU ha lamentat els resultats obtinguts per la candidatura Catalunya Sí que es Pot a les eleccions del passat 27 de setembre, que empitjoren els aconseguits per ICV als últims comicis autonòmics, i qüestiona la pluralitat de la campanya electoral i els missatges “clarament desafortunats” que s’hi van escoltar.

Catalunya Sí que es Pot va ser una llista de convergència en què participaven Podem, Equo, ICV i EUiA i va obtenir un resultat “gairebé un punt i dos diputats menys que a les anteriors eleccions de 2012 va obtenir ICV-EUiA”, subratlla l’informe polític presentat aquest dissabte davant del Consell Polític Federal d’IU pel seu coordinador federal, Cayo Lara.

El document incideix que els membres d’IU es van posar a disposició de la candidatura per participar en la campanya electoral.

[quote]”De com es va desenvolupar la campanya electoral pel que fa a la pluralitat de la campanya, ha estat manifestament millorable, vam escoltar missatges clarament desafortunats i els continguts millor poden valorar-los els qui hi han participat directament”, proclama l’informe polític.[/quote]

Aquesta valoració fa una clara referència a Podem, tot i que sense citar-lo, i en aquest sentit ja es va manifestar el candidat d’IU a la presidència del Govern, Alberto Garzón, l’endemà de les eleccions catalanes: “Sí constatem algunes qüestions. Fets objectius constatables com que la candidatura ha tingut una visualització mediàtica fonamentalment de Podem”, va dir llavors Garzón.

Tot i això, IU també atribueix el resultat a la “polarització” que hi ha hagut en la campanya entre el ‘sí’ i el ‘no’ a la independència i el seu caràcter plebiscitari subratllat pel president de la Generalitat, Artur Mas.

En aquest context, Cayo Lara ha destacat el paper de Ciutadans, una organització política que creu que té la funció de “servir els interessos” de l’Íbex-35, i reconeix que la governabilitat de Catalunya una vegada celebrades les eleccions és “complexa” i “difícil d’entendre” un eventual acord de la CUP amb Convergència.

Per al coordinador federal d’IU, Catalunya ha fet una crida al diàleg, i per aquesta raó, ha rebutjat la reforma del Tribunal Constitucional aprovada en solitari pel PP al Congrés i també la imputació d’Artur Mas per la consulta del 9N.

“És un despropòsit que només alimenta l’independentisme”, ha censurat advertint que “no es pot fer pitjor respecte a l’objectiu de confrontació amb Catalunya i no confrontació”.

Cayo Lara ha subratllat que queden 78 dies per a les eleccions generals i IU no n’ha de “desaprofitar” ni un perquè “molta gent té la seva esperança dipositada” en la seva feina.

I ha confirmat que el marc per a això és la plataforma Ara en Comú, a les primàries de la qual es presentarà Alberto Garzón per ser el seu ‘número u’ a la presidència del Govern.