Iglesias fa ‘pinya’ amb els ‘barons’ de Podemos

0
Pablo Iglesias Podemos
Els màxims dirigents de Podemos, la nit del 26J | Foto: Europa Press

El líder de Podemos nega qualsevol tipus de discrepància al partit després de la decepció que va suposar els resultats del 26J

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, fa pinya amb els líders autonòmics de la seva formació, amb els quals aquest dissabte ha mantingut una reunió per analitzar els mals resultats de la coalició Units Podem el 26J, una trobada en la qual no s’ha qüestionat la continuïtat de l’aliança electoral.

De fet, tant Podem i les seves confluències com els líders territorials han coincidit a descartar que la decisió de confluir amb IU és una de les causes de la pèrdua de més d’un milió de vots per la coalició Units Podem, amb la qual el partit morat va concórrer al costat d’IU i EQUO.

Durant la reunió, gran part dels dirigents de la formació morada han destacat la utilitat de la trobada mantinguda amb Iglesias així com el bon clima de la reunió. En declaracions als periodistes, la secretària general de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, ha assegurat que és “absurd” posar en dubte l’esmentada aliança electoral quan en el seu moment va ser abonada de manera “absolutament majoritària” en una consulta interna de l’organització morada.

Després dels comicis del 26J, es van deslligar algunes tensions internes especialment per les discrepàncies sorgides després que alguns sectors de Podem -fins i tot el número dos d’Iglesias, Íñigo Errejón- qüestionessin l’efectivitat de la coalició Units Podem així com el seu futur.

 

“Més cohesió” al partit

En aquest context, Iglesias va convocar una reunió amb els representants de les confluències i una altra aquest dissabte amb els líders autonòmics, trobades després de les quals ha volgut escenificar una imatge d’unitat.

El mateix Errejón ha negat l’existència de divisió interna: “Anem tots a una”, va dir en declaracions als periodistes aquest divendres després de prendre’s unes cerveses tots junts, gest que, segons van recalcar els dos dirigents, reflectia el consens.

I en arribar a la seu, Iglesias ha assegurat que el seu partit està “encara més cohesionat” ara, tot i els mals resultats, i ha destacat que seguiran treballant des de l’oposició per poder guanyar en les següents eleccions.

Des d’Units Podem assumeixen la derrota electoral i que el seu paper ara està en l’oposició parlamentària, al mateix temps que posen èmfasi que ara s’ha obert un “nou cicle” en la coalició i que l’objectiu és “seguir creixent”.

 

Satisfacció amb les confluències

“Som la força política amb més futur d’Espanya”, ha assenyalat el líder de Podem durant la reunió, en què també ha expressat la “satisfacció generalitzada amb les confluències”.

Per la seva banda, el secretari d’Organització, Pablo Echenique, ha manifestat que “només qui comprèn la pluralitat i la diversitat és capaç de dibuixar un mapa precís del tot” i ha apuntat que Podem és ja “un espai polític que s’ha consolidat” i “demostrat que no és flor d’un dia”.

En les reunions convocades per Podem no s’ha posat sobre la taula una reflexió sobre el lideratge de Pablo Iglesias. Sobre aquesta qüestió, el secretari general de Podem a Castella i Lleó, Pablo Fernández, i l’andalusa, Teresa Rodríguez, sostenen que no existeix “cap dubte” sobre l’esmentat lideratge.

“Pablo Iglesias és el millor secretari general que podem tenir a Podem, i espero i serà el millor president del Govern que tindrà aquest país”, ha declarat Fernández en sortir de la trobada. En aquesta mateixa línia ha respost Rodríguez, que ha precisat que “no hi ha cap dubte” respecte a la figura d’Iglesias.