Iglesias (Podem) i Urtasun (ICV) porten a la CE la imputació de Mas

0
Pablo Iglesias de podem
EP: Pablo Iglesias
Pablo Iglesias de podem
EP: Pablo Iglesias

PODEM i ICV a favor de Artur Mas

EP/ Redacció.  Els eurodiputats de Podem i ICV, Pablo Iglesias i Ernest Urtasun, han registrat junts una pregunta a la Comissió Europea sobre la decisió del TSJC d’imputar el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, per convocar la consulta del 9N.

En un comunicat, els ecosocialistes exposen que el text presentat defensa que posar les urnes perquè la gent expressi la seva opinió “mai no pot ser un delicte”.

A l’escrit qüestionen sobre quines accions portaran a terme les institucions europees per “garantir la separació de poders i el lliure exercici de les seves funcions dels càrrecs electes”.

Aquesta pregunta es fa després que diversos membres dels dos partits, que formen la confluència SíQueEsPot juntament amb EUiA i Equo, hagin vinculat la decisió del TSJC amb el Govern liderat per Mariano Rajoy.

Per això, en el document els eurodiputats lamenten “l’extrema politització de la justícia espanyola“, que segons la seva opinió vulnera els principis democràtics bàsics com la separacions de poders.

[quote]  “La Fiscalia ha actuat amb criteris específicament polítics, com a braç judicial del PP”, han censurat.[/quote]

Segons el parer d’Iglesias i Urtasun, la imputació de Mas demostra la “falta d’independència del poder judicial”, cosa que, segons ells, dóna a la UE marge d’actuació en les seves competències de protecció de l’Estat de dret.

Els diputats coincideixen que els problemes polítics han de tenir resposta política i han criticat que “el Govern del PP espera que els jutges resolguin els problemes que ells estan creant per pur electoralisme”.

També incideixen que un dels querellants contra Mas, l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, és “el sindicat d’extrema dreta” Manos Limpias.

“No podem mirar cap a un altre costat i permetre que una organització feixista participi en l’atac a la convivència pacífica dins d’unes normes democràtiques”, han conclòs.