Iglesias reafirma la seva aposta pel referèndum

0
Trobada entre Puigdemont i Iglesias
Carles Puigdemont i Pablo Iglesias durant la trobada | Europa Press

La trobada entre els dos dirigents ha sigut cordial on el líder de Podemos ha reiterat el seu interès per escoltar a la ciutadania catalana

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest divendres al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, en el Palau de la Generalitat. Durant la reunió, Iglesias ha mantingut la seva aposta per el referèndum sobre el futur polític de Catalunya. A la roda de premsa, el secretari general de Podemos ha assegurat que la trobada normalitza el que deuria ser normal: que dos dirigents polítics parlin i dialoguin malgrat les seves diferències polítiques.

La trobada entre els dos dirigents s’ha desenvolupat amb l’objectiu de resoldre l’encallament de Catalunya dins de l’Estat Espanyol. Iglesias ha valorat de forma molt positiva la reunió i ha esmentat que veu fonamental defensar la consulta. A més, ha destacat que les negociacions per la investidura al Govern no canviaran la seva posició: “He explicat al President que nosaltres complim amb la nostra paraula”.

Defensa pel referèndum

Pablo Iglesias ha reiterat que el seu partit considera essencial escoltar la ciutadania catalana i que ha de decidir el seu futur en una consulta legal, malgrat que ha sostingut que el seu partit no vol que Catalunya es vagi d’Espanya. Això sí, ha aclarit que entendria el reconeixement de Catalunya com a nació dintre d’Espanya en “un país de nacions”.

Per la seva banda, Carles Puigdemont, qui ha aprofitat la trobada per regalar-li al dirigent de Podemos la biografia en format còmic sobre Andreu Nin Siguiendo tus pasos, ha agraït a Iglesias el seu interès per Catalunya. Segons el que ha explicat la portaveu del Govern, Neus Munté, l’executiu català mantindrà la fulla de ruta de l’independentisme com a prioritat.

La trobada s’ha desenvolupat de forma cordial durant gairebé casi dos hores. A més, Puigdemont i Iglesias han comentat que tornaran a trobar-se un cop es resolgui la situació actual del Govern d’Espanya.