El pianista cec català participa en la inauguració del festival de música de Castella-La Manxa

Arriba música al centre d’ Espanya. I és que la XV Biennal de Música ONCE recorrerà, entre el 2 i el 5 de març, diverses ciutats i localitats de tota la comunitat de Castella la Manxa. A destacar, el pianista cec català Ignasi Terrassa, que serà l’encarregat d’inaugurar l’activitat musical a partir del 2 de març, en un concert que oferirà al costat del seu grup ‘Ignasi Terrassa Trio’.

El seu espectacle anomenat ‘Imaginant Miró’ és curiós perquè combina la música del jazz amb la pintura. Les melodies es basen, ni més ni menys, que en quadres del pintor Joan Miró. L’espectador en el concert cal que faci de pintor: s’ha d’imaginar l’obra de l’artista quan escolta la música i veure en la seva ment la descripció artística, és a dir, deixar volar la imaginació. Amb aquesta acció, pot ser que la música provinent de Terrassa es faci realitat.

Entre les novetats de la XV edició de la Biennal, subratllar que s’ha inclòs la participació de diversos artistes amb ceguesa i discapacitat visual greu promocionats per l’ONCE: el grup ‘Cinco Siglos‘, de Còrdova; el Trio del pianista Ignasi Terrassa (Barcelona); i els cantants Coraluna i el seu grup (Jaén), Ibon Casas (Donostia-Sant Sebastià) i el duo format per Mónica Monestir i Horaci Lovecchio (Madrid).