Unes 3.000 persones participen en la III Transplant Run en solidaritat amb els trasplantats

Unes 3.000 persones han participat aquest diumenge en la III Transplant Run a Barcelona amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància de la donació i fomentar els hàbits saludables entre les persones amb trasplantaments.

La carrera ha estat organitzada per la Federació d’Associacions de Trasplantats de Catalunya (Fatcat) i per Novartis, en col·laboració amb la Societat Catalana de Trasplantament (SCT) i l’Organització Catalana de Trasplantaments (Ocatt), ha informat l’organització en un comunicat.

Entre els gairebé 3.000 participants que han recorregut els cinc quilòmetres del circuit al Parc del Fòrum de Barcelona hi havia persones trasplantades que han demostrat públicament que és possible tenir una alta qualitat de vida amb uns hàbits de vida saludables i practicant esport de manera regular.

A l’esdeveniment també hi han assistit el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, i diputats del Parlament de diverses formacions polítiques.

La competició l’han encapçalada el primer atleta amb trasplantament hepàtic a acabar un Iron Man, Nani López, que ha repetit com a imatge de la carrera, i la trasplantada hepàtica i campiona europea de curses de muntanya, María José Moscoso.