Una incidència amb una balisa provoca retards a l’Aeroport del Prat

0

Les tasques de reparació a la tercera pista han provocat afectacions a la majoria de vols, amb retards que han superat les dues hores i mitja en alguns casos

L’Aeroport de Barcelona-El Prat ha hagut d’inhabilitar durant una hora la tercera pista a causa d’una incidència amb una balisa, fet que ha provocat retards en la majoria de vols, tant de sortides com d’arribades, amb demores que han superat les dues hores i mitja en alguns casos. Segons ha informat Aena a Europa Press, cap a les 11 hores d’aquest dilluns una de les balises de senyalització que hi ha incrustades a terra de la tercera pista ha saltat, per la qual cosa s’ha tancat la pista afectada per procedir a reparar la balisa, sense la qual no podia seguir funcionant.

Fonts de l’entitat empresarial han explicat que la incidència ha durat una hora, durant la qual l’Aeroport del Prat ha hagut d’operar amb la configuració de pistes creuades. Poc a poc s’han acumulat retards en la majoria d’operacions, i han estat els més destacats el d’un avió d’Aegean Airlines amb destí Atenes que ha sortit 2 hores i 55 minuts més tard del que tenia previst i un avió de Ryanair amb destí Torí amb 2 hores i 31 minuts de demora.

Segons Aena, des de les 12 del migdia l’Aeroport del Prat ha reprès l’operativa habitual i està recuperant la puntualitat, ja que a aquesta hora hi ha més capacitat d’operacions que demanda.