Anirem repassant les anècdotes i incidències de la jornada electoral del 20D

Europapress ens mostra un mapa de participació

mapa de participació 20d - diari Català
Europapress

Alberto Garzón arriba a la seu

Els líders dels partits polítics arriben a les seves seus per seguir l’escrutini de la nit electoral 20:00H Tanquen els col·legis electorals Els vots que es dipositin a les eleccions generals d’aquest diumenge seran objecte d’un doble recompte: primer en les taules electorals res més tancar-se els col·legis i, a partir del dimecres, es procedirà a un escrutini general en les juntes electorals provincials. El PSOE denuncia a Interior davant la JEC per una piulada d’una imatge de Rajoy votant al costat d’una de Suárez

rajoy i suarez - Diari Català
Foto de la denúncia

Un home ha estat detingut en el col·legi electoral Francisco de Quevedo, a Getafe, Madrid, després de cridar als membres de la seva taula de votació. L’arrestat, que es trobava ebri, segons fonts de la Policia Nacional, ha començat a cridar i dos agents ho han intentat reduir. Tant el detingut com un dels policies estan en un hospital amb diferents lesions. La direcció nacional de Podemos afronta aquesta nit electoral amb “esperança, optimisme i moltes ganes” a la ‘caserna general’ que la formació habitada ha instal·lat en el Teatro Goya de Porta de l’Àngel de Madrid per seguir el recompte de vots de les eleccions generals d’aquest diumenge, en les quals concorren per primera vegada. La Ser amb els candidats

Periodistes treballant a la seu del PP a mitja hora que tanquin els col·legis

periodistas a la seu del pp - Diari Català
Periodistes treballant a la seu del PP a mitja hora que tanquin els col·legis

El càmera de Televisió Espanyola (TVE) a la província de Ciudad Real, Juan Olmeda, ha sofert aquest diumenge un fort cop en el cap en caure-li un dels cartells metàl·lics que són instal·lats en els col·legis electors per identificar les diferents taules electorals.

La Policia Nacional ha detingut a una dona d’uns seixanta anys a un col·legi electoral del districte de Sant Blas, a Madrid, per insultar als membres d’una taula que no li van deixar votar quan va intentar exercir aquest dret presentant una fotocòpia del DNI i no el document original.

La identificació de tres persones per realitzar pintades al costat d’un col·legi electoral, l’aparició de silicona a la porta d’un altre i un petit retard en la constitució d’una taula han estat les incidències més destaques en l’obertura de col·legis electorals a la Comunitat Valenciana.

L’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, ha acudit aquest matí al Col·legi ‘Escola Pia’ com a suplent de president d’una de les taules. Un jove de 17 anys s’ha presentat a votar a Palazuelo (Badajoz) pensant que podia exercir el seu dret al sufragi però no ha pogut fer-ho perquè no compleix la majoria d’edat fins al pròxim 29 de desembre. La Polícia Nacional alerta i al servei dels ciutadans

El cap de llista del PP al Congrés per Biscaia, Leopoldo Barreda, ha exercit el seu dret en el col·legi Félix Serrano de Bilbao, on dos interventors d’EH Bildu han mostrat una pancarta reivindicant la volta dels presos d’ETA. A Villaralbo, Zamora, el candidat d’Esquerra Unida al Congrés, Carlos Hernáez, ha trobat diversos sobres amb paperetes del Partit Popular en una taula electoral de la localitat de Villaralbo.

I a Astúries, Podem ha denunciat que els han arribat diversos sobres tancats amb el vot dins procedents d’una residència d’ancians de Cangas de Onís. Tal com han difós a través del seu compte de Twitter, en la denúncia expliquen que els ancians estaven sent traslladats a un col·legi electoral de Cangas de Onís en microbusos. Una vegada baixaven, els lliuraven sobres ja tancats “sense que els majors sàpiguen a qui voten”.

Monja mesa electorial - Diari català
Sor Benita Mazón

Una monja de la residència de persones majors de les Hermanitas dels Ancians Desemparats de la ciutat de Terol, sor Benita Mazón, exerceix de presidenta de taula en un col·legi electoral aquest diumenge, en el qual se celebren eleccions generals. Un vocal d’una taula electoral es desmaia i ha de ser substituït pel suplent Un vocal de la taula electoral de Lorbé, lloc situat a l’Ajuntament de la Corunya d’Oleiros, ha hagut de ser atès pels serveis d’emergències després de sofrir un desmai a primera hora d’aquest diumenge.    Santiago Abascal dóna la benvinguda al 20D

Esperanza Aguirre diu la seva

Tots els líders polítics han votat

20d candidatos voto - Diari Català
Tots els líders polítics han votat

Una petita discussió entre una monja i la seva amiga

Monja vota 20d -Diari Català
@twitter

Ada Colau s’oblida el DNI abans de votar, finalment ha pogut votar

El ministeri ens ensenya una foto per repassar 38 anys d’història

A Badajoz, per exemple, una vocal d’un col·legi electoral no ha pogut presentar la seva credencial al·legant que la hi havia menjat la seva filla el dia anterior.

Artur Mas diposita el seu vot

Artur mas votant 20d - Diari Català
@twitter