Incidències en les eleccions del 24M 2015

0

Incidències en les eleccions del 24M 2015

Denuncien tupinada electoral del PSC a Santa Margarida

La denúncia d’un votant de Santa Margarida de Montbui (l’Anoia) contra una interventora del PSC que, presumiblement, duia una llista amb tots els noms i telèfons dels electors ha motivat la Junta Electoral a “retirar totes les llistes no oficials” que puguin tenir els interventors socialistes del municipi. Testimonis presencials asseguren a Nació Digital que els Mossos d’Esquadra han requisat totes les llistes i ara les estudiaran.

Segons la resolució de la Junta Electoral a què ha tingut accés aquest diari, l’article 86.4 de la LOREG permet als partits disposar d’una llista de votants, “si bé en les de caràcter oficial no consta els números de telèfon dels electors, tal i com ens ha comunicat per part del OCE, per aquest motiu s’han de retirar les llistes no oficials i procedir a l’entrega de les mateixes a la presidència de la mesa”.

La Junta Electoral ordena retirar totes les «llistes no oficials» de Montbui

Primer incident de la jornada electoral, al feu socialista de Santa Margarida de Montbui (l’Anoia), on hi governa l’expresident del Fons Català de Cooperació Teo Romero, imputat per irregularitats econòmiques durant el seu mandat al capdavant de l’entitat solidària. Segons la formació política Veïns amb Veu, un senyor ha anat a votar aquest matí a la taula A de l’IES Montbui i, en fer-ho, s’ha adonat que l’interventor del PSC “tenia una llista i apuntava qui havia votat i qui no”. En adonar-se’n, s’ha queixat a la presidenta, que ha paralitzat la votació, motivant que el propi Romero s’acabés presentant al recinte.

Segons explica a Nació Digital l’interventor de Veïns amb Veu José Luis Ondiveros, “el senyor s’ha queixat a la presidència, dient a l’interventor del PSC que ell tenia tot el dret de no votar i que no tenia per què estar apuntat en una llista. La presidenta li ha donat la raó i ha trucat a la junta electoral, però no ha trobat ningú i l’han remès al consistori. Llavors ha paral·litzat la votació. Tot seguit, l’alcalde en funcions s’ha presentat al col·legi i ha dit al votant que sortís amb ell, s’han dirigit a un guàrdia urbà i l’alcalde en funcions ha instat l’agent a prendre nota del votant per denunciar-lo. Llavors és quan jo m’hi he posat, dient que no era correcte que se senyalés qui votava i qui no. Romero m’ha dit que “ho hem fet tota la vida“, però ha acabat marxant. Minuts després ha tornat, dient que tot era legal.

Segons Veïns amb Veu, “la junta ha fet un decret referent a una de les taules, instant l’interventor del PSC a no tenir aquestes llistes“. Ondiveros dóna fe dels llistats: “Els tenia als genolls, nom per nom. I al costat d’algun nom, no tots, hi tenia apuntat algun telèfon.”

El PSC denuncia Veïns amb Veu

Romero ha desmentit que al llistat dels interventors socialistes hi hagués escrit cap telèfon de cap montbuienc, “en absolut“. “No hi havia el telèfon. Què volen, que tinguem el telèfon de 7.000 votants? No, la interventora no tenia el llistat amb telèfons, en absolut“, assegura a aquest diari.

És més, Romero avisa que els apoderats tenen dret a tenir el llistat de votants, motiu pel qual assegura que Veïns amb Veu “ha vulnerar l’article 86.4 a la LOREG” i que el PSC ja ha presentat una denúncia en contra de la formació, d’àmbit exclusivament local. “És un dret que tenim, que han volgut vulnerar-nos. I han provocat tot aquest aldarull, creiem que pel nerviosisme que tenen, però amb total desconeixement de la llei”, reitera.

Alcalde des de 1995

Romero lidera l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, el municipi amb més atur percentual de tot el país, des del 1995. El 2010, el ministeri espanyol de Justícia el va indultar d’una pena imposada el 2004 per l’Audiència de Barcelona que el condemnava a sis anys i un dia d’inhabilitació especial per a càrrec públic, perquè el 1995 havia suspès de sou el tresorer de l’ajuntament per malversació de fons públics.

Incidències en les eleccions del 24M 2015

L’estelada oneja al poble del president de Societat Civil Catalana

Josep Ramon Bosch, el president de Societat Civil Catalana, denuncia la presència d’estelades de mig país, i es descuida la que oneja a l’Ajuntament de Santpedor, el seu poble. Dels trenta ajuntaments del Bages, vint dels quals tenen l’estelada penjada a la façana, Societat Civil Catalana en va incloure sis al dossier que va fer arribar a la Junta Electoral per a que ordenés treure-les.

El curiós del cas és que Santpedor, el municipi de residència de Josep Ramon Bosch, president de l’entitat espanyolista, no està inclòs en aquest dossier, tot i que sí que s’hi va afegir l’estelada gegant feta amb planxes de llautó que hi ha la carretera que puja fins al Serrat de Castellnou.

Ripoll i les estelades
ElRipollès.info

Ajuntament de Ripoll s’omple d’estelades

L’Ajuntament de Ripoll s’ha omplert aquest migdia d’estelades per protestar contra la retirada de l’ensenya independentista que van realitzar els Mossos la matinada de dissabte. Poques hores després uns joves en van col·locar una altra però aquesta nit uns desconeguts –no se sap si ha estat de nou la policia catalana- l’han tornat a treure. La convocatòria d’avui, en plena jornada electoral, s’ha realitzat a través de les xarxes socials i ha aplegat desenes de persones, entre els quals diversos membres de les llistes de CiU, d’ERC, CUP i membres de l’ANC.