Indis de l'Amazones afirmen que existeix un món dins del nostre

Indis de l’Amazones afirmen que existeix un món sencer dins del nostre planeta

Els indis Macuxi sabien de l’existència de la Terra buida fa gairebé cent anys. Però són les seves llegendes veritat o són una altra increïble història del folklore?

Què passa si el “Viatge al Centre de la Terra”, el clàssic de Julio Verne, és realment cert? I allí en algun lloc, un nou món sencer està a l’espera de ser explorat, un lloc on d’alguna manera, éssers vius habiten en les profunditats del nostre planeta, un lloc que les cultures i les civilitzacions antigues sabien que existien, o que encara existeix avui.

Els indis Macuxi són indígenes que viuen en l’Amazones, en països com Brasil, Guyana i Veneçuela. Segons les seves llegendes, ells són els descendents dels fills del Sol, el creador del Foc i de la malaltia i els protectors de la “Terra interna.”

Les seves llegendes orals parlen d’una entrada a la Terra. Fins a l’any de 1907, els Macuxies obstaculitzen a una espècie de caverna, i viatjaven de 13 a 15 dies fins que aconseguien l’interior. És allí, “en l’altre costat del món, a la Terra interna” on viuen els Gegants, criatures que tenen al voltant de 3 a 4 metres d’altura.

Indis de l'Amazones afirmen que existeix un món dins del nostre

Els valents indis Macuxi de l’Amazones

Segons els Macuxies se’ls va donar la tasca de vigilar a fora de l’entrada i evitar que els estranys entrin a la “Terra buida.” Llegendes del poble Macuxi diuen que els que entren en la misteriosa caverna durant tres dies, solament descendeixen per escales gegantes, que mesuren al voltant de 80 centímetres cada esglaó.

Després del tercer dia, ells deixen enrere les seves torxes, i continuen el seu viatge “dins” de la Terra il·luminada per les llums que ja estaven presents en les coves. Llanternes gegantes, de la grandària d’una síndria, brillaven com el sol i passats 4 a 5 dies de viatge, aquells dins de la cova perdrien pes i massa corporal, permetent-los moure’s molt més ràpid.

Les llegendes dels pobles Macuxi afirmen que després de 5 dies dins de les cavernes, ells anirien per enormes cavernes els sostres de les quals no podien veure’s, i en una de les càmeres del sistema de cavernes, hi ha quatre objectes “similars al Sol”, que són impossibles de mirar, el propòsit dels quals és desconegut per al poble Macuxi.

Dins de la Terra, hi ha llocs on els arbres amb aliments són capaços de créixer. Els Macuxi diuen que fruites com caujes, roures, mànecs, plàtans i algunes plantes de menor grandària es troben de 6 a 7 dies en el seu viatge.

Com més lluny el poble Macuxi es desplaçava dins de la Terra, àrees més grans de vegetació observaven. Però no totes les àrees són de color verd i pròsper. El poble Macuxi diuen que alguns llocs són extremadament perillosos i han d’evitar-se, com aquells amb pedra bullint i rierols de “azoge”.

Les tradicions orals Macuxi continuen i diuen que després de passar per aquestes càmeres gegantes, havent transcorregut la meitat del viatge, han de moure’s amb cura, ja que el misteriós “aire” pot fer que les persones “volin o surin” pels voltants.

Continuant el seu viatge, ells aconseguirien un lloc dins de la Terra, on els Gegants vivien. Allí, els exploradors Macuxi menjaven el menjar dels gegants, com les pomes de la grandària de caps humans, raïms de la grandària d’un puny humà, i deliciosos i gegants peixos van ser capturats pels gegants i daus als Macuxi com a regals.

Indis de l'Amazones afirmen que existeix un món dins del nostre

Diagrama del centre de la Terra com una gegantesca bola de foc

Després de proveir-se amb menjar ofert pels gegants, els exploradors Macuxi tornarien “a casa” al món “exterior”, ajudat pels gegants del món interior.

Es diu que els Macuxi són els “guardians” del inframundo, els protectors de l’entrada de la Terra interna, i les seves llegendes parlen d’una terra, a l’interior de la terra, que està ple d’increïbles poders i riqueses.

Aquesta llegenda, per descomptat, és considerada per molts com només això, una altra història ancestral. Però pels Macuxi, la seva “llegenda” era tan real com s’apresta, i ells eren els protectors de l’entrada fins que els exploradors britànics van arribar a l’Amazones a la recerca d’or i diamants, aventurant-se dins de les coves, i per mai més tornar.

Des de l’última trobada amb ells, els Macuxi diuen que els gegants els castigarien per no complir amb les seves obligacions i les “llegendes” dels gegants es van esvair amb els anys.

És possible que això sigui només una altra llegenda? O hi ha una mica més en la misteriosa tribu Macuxi i les seves llegendes? Es diu que la Terra buida existeix en moltes civilitzacions antigues i cultures de tot el món.

L’existència d’éssers gegants que habiten el nostre planeta és un altre fet present en desenes de cultures antigues de tot el món, fins i tot presents en els textos religiosos tals com la Bíblia.

És possible que les llegendes Macuxi siguin reals i que en algun lloc en l’Amazones existeixi una entrada a la Terra interna?