Iniciativa presenta el relleu de Camats i Herrera

0
Assemblea Iniciativa
La XI Assemblea d'Iniciativa se celebra a les Cotxeres de Sants. Foto: Twitter Iniciativa.

Entre avui i demà se celebra la trobada en què es debatrà el model de confluència d’esquerres i l’Acord Nacional pel referèndum

Des de dos quarts de deu d’aquest dissabte i fins diumenge a les 13:30 hores, a les Cotxeres de Sants de Barcelona tindrà lloc la XI assemblea d’Iniciativa, en què es farà efectiu el relleu de Dolors Camats i Joan Herrera com a coordinadors generals i es donarà pas a la nova direcció, en què Marta Ribas i David Cid passaran a la coordinació general i Ernest Urtasun en serà el portaveu.

La trobada l’han obert Herrera i Camats, que han pronunciat el discurs de comiat i han presentat l’informe de gestió de la seva coordinació general, amb el qual es presenten també els tres eixos clau que marcaran l’assemblea d’aquest cap de setmana: Acord Nacional pel referèndum, la cooficialitat del català i el castella – a més del català com una eina d’inclusió social – i la defensa de l’educació pública.

Tot i això, el que s’espera de la XI assemblea és saber la posició concreta d’Iniciativa davant una confluència d’esquerres. Tant la coordinació general actual com Camats i Herrera han recordat que és necessària l’articulació d’un gran espai d’esquerres d’àmbit català que inclogui el que fins ara ha estat Barcelona en Comú (BeC), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i Podem.

La confluència per la qual aposten es veurà de manera física amb les intervencions durant els dos dies d’assemblea del secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, la portaveu de Compromís, Mónica Oltra i Ada Colau, qui ha encapçalat BeC fins ara. El fet que siguin aquestes tres persones les que apareguin deixa clar cap a quin model de confluència es vol anar des d’Iniciativa.

El fet d’haver obtingut millors resultats amb les confluències tant a les eleccions catalanes del passat setembre com a les generals del passat desembre, deixa palès que l’estratègia d’Iniciativa no ha estat la correcta, fet que Joan Herrera ha reconegut durant el seu discurs. Tot i així, la implantació del partit a nivell territorial encara és forta.

Durant l’assemblea, les diferents formacions d’Iniciativa – dones, sindicalistes, joves, etc. – aniran presentant les seves reflexions i comentaris sobre la feina feta i que queda per fer. No serà fins al final de la trobada que la nova coordinació general parlarà i compartirà les seves impressions.