Inmoov, un robot de codi obert imprès en 3D

  0

  El disseny d’aquest robot d’Inmoov, recorda al mític androide C-3PO de la tan coneguda saga ‘La Guerra de les Galàxies’

  Inmoov, un robot de codi obert imprès en 3D | Diari CatalàAmb l’estrena de ‘Star Wars: El despertar de la Força’, no és d’estranyar que Inmoov, un robot amb similituds més que evidents amb el mític C-3PO de la franquícia cinematogràfica d’òpera espacial èpica, hagi tornat a aparèixer en escena.

  El seu creador, el francès Gael Langevin, també ha presentat la seva particular robot al festival de tecnologies creatives Maker Faire Bilbao, una fira per exposar projectes lligats al ‘fes-ho tu mateix’ i al coneixement obert o lliure.

  InMoov (que va néixer el 2012) té la particularitat de mesurar 1,80 centímetres d’alt i de ser molt hàbil: pot abraçar, agafar a nens en braços o servir-begudes amb les seves pròpies mans. L’únic és que no és daurat (és blanc), ni parla Sis milions d’idiomes com el robot de Star Wars -i no té cames- però pots construir-tu mateix a casa amb l’únic requisit de paciència i una impressora 3D petita (12x12x12 ).

  Això es deu al fet que el robot ha estat desenvolupat amb software de codi obert o open source, pel que està a disposició de qui el vulgui utilitzar o fins i tot millorar. El hardware està bast en tecnologia Arduino, també de codi obert. Cada persona és lliure de descarregar-se els plànols de la xarxa i seguir les guies de muntatge mitjançant vídeos pas a pas. El cost d’imprimir i construir a InMoov puja a uns 800 euros.