Els 393.177 inscrits de Podemos, cridats a decidir quin govern volen

0
Podemos Congreso Pablo Iglesias Iñigo Errejon
Pablo Iglesias parlant des del Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

Des d’aquest dijous, i fins dissabte, els inscrits de Podemos han de decidir entre un “govern a la valenciana” o deixar fer a PSOE i Ciutadans

Aquest dijous, i fins dissabte, els 393.177 inscrits a Podemos estan cridats a participar en el referèndum que el partit ha convocat per consultar a les seves bases la posició que ha de defensar respecte la formació de govern a Espanya.

La consulta consta de dues preguntes que els inscrits han de contestar amb un Sí o un No. La primera d’elles és “Vol un govern basat en el pacte de Rivera i Sánchez?”, on s’està preguntant a les bases si vol que els diputats de Podemos al Congrés s’abstinguin en una segona votació d’investidura a Pedro Sánchez.

La segona pregunta és en relació al “govern a la valenciana” que defensen des del dia següent a les eleccions del 20D la direcció del partit: “Estàs d’acord amb la proposta de govern de canvi que defensen Podem, En Comú Podem i En Marea?”.

D’aquesta manera, Pablo Iglesias deixa en mans de la militància el futur de les negociacions que, en tot cas, semblen que no es desencallaran sigui quin sigui el resultat. Tant és així que Iglesias va amenaçar que si l’opció del “govern a la valenciana” no és recolzada majoritàriament, ell dimitiria. A més, aquest dimecres Pablo Iglesias i Alberto Garzón, d’IU, han mantingut les primeres “converses informals” amb mires a una possible confluència de cara a noves eleccions el 26J.

Els resultats de la consulta a la militància es coneixeran el proper dilluns 18, pocs dies abans de que comenci la darrera ronda de consultes dels partits polítics amb el rei Felip VI i que marcarà la convocatòria o no de noves eleccions.

 

Compartir
Article anterior(20.30h) De ‘granota’ a príncep
Article següent“Rajoy és l’únic espanyol que a dia d’avui creu que Soria no ha mentit”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]