Instant Network s’instal•larà a Barcelona

0

Vodafone explicita que la decisió reforça el seu compromís amb Catalunya

El grup de telefonia mòbil, Vodafone, ha anunciat aquest dimecres que farà un pas més per reforçar les seves posicions al Principat. És per això, que la companyia britànica acaba de decidir traslladar a la ciutat comtal la seu de la seva divisió Instant Network. Un ramal de l’empresa que, amb iniciativa global, pretén oferir connectivitat a refugiats i a afectats per aquelles catàstrofes naturals o crisis humanitàries que es produeixin. Així doncs, les activitats es coordinaran ara amb les oficines de telecomunicacions de Barcelona.

L’operadora de telefonia ha volgut explicar que amb aquest gest és reforça el compromís, no tan sols amb la Fundació Mobile World Capital, sinó també amb Catalunya. De fet, la companyia ha mostrat la voluntat de col•laborar amb les institucions i empreses catalanes en el desenvolupament de noves solucions. No obstant això, la implementació de la seu a Barcelona no suposarà la contractació d’un gran nombre de llocs de treball. I doncs, Instant Network es nodreix de treballadors voluntaris procedents de les seves filials arreu del món.

Connexió immediata en cas de catàstrofe

Què és Instant Network? Es tracta d’una filial de Vodafone que es va crear al 2011. Des d’aleshores treballa amb l’objectiu de dissenyar solucions que permetin oferir connexió de mòbil immediata en casos de crisis humanitària. Actualment, i després de cinc anys de vida el servei ha aconseguit superar els tres milions de trucades de víctimes, refugiats i voluntaris. Més concretament, Instant Network treballa amb un equip portàtil d’emergències, especialment creat per donar suport a les organitzacions que ajuden a les poblacions afectades pels desastres naturals. Una equipament que s’ha emprat per exemple a les catàstrofes de Filipines, Vanuatu o Nepal.

Instant Classroom és un altre dels serveis que ben aviat es coordinaran des de Barcelona. Es defineix com una escola digital dins d’una capsa que intenta que nens i joves de camps de refugiats tinguin l’oportunitat de continuar estudiant. És doncs, una instal•lació que en pocs minuts està enllestida. A més a més, el fet que no requereixin ni d’internet ni d’electricitat permet que arribin a llocs com Kenia, Tanzània, o a Sudan del Sud. Actualment, estan operatives 18 equipaments que permeten mantenir l’educació a més de 25.000 nens i a donar suport a prop de 500 professors. Finalment dest03acar, que la divisió de Vodafone està treballant ara en un equip per a Grècia que doni accés a dades mòbils i bateria de forma gratuïta als centres d’acollida del país.