Intel avisa que usar DDR3 pot danyar a Skylake

  0
  Intel avisa que usar DDR3 pot danyar a Skylake

  Intel avisa que usar DDR3 pot danyar a Skylake

  Intel ha emès un avís per a navegants:

  No usis la teva RAM DDR3 amb els nostres processadors de nucli Skylake o et quedaràs sense processador si la uses durant molt temps.

  Això segurament va a ser un gerro d’aigua freda per a moltes persones que estaven pensant a actualitzar els seus actuals sistemes que segurament empren precisament aquest tipus de memòria RAM i esperaven estalviar-se el desemborsament que representa comprar DDR4 ara mateix.

  La qüestió és que Intel realment té raó a fer aquest anunci.

  Skylake no suporta DDR3 de manera oficial i així apareix reflectit en la documentació de disseny d’Intel (els famosos “white papers”). El controlador de memòria solament suporta DDR4 i DDR3L, és a dir, la versió de baix voltatge d’aquest tipus de memòria. La memòria DDR4 funciona amb un voltatge d’1.2 V mentre que la memòria DDR3L ho fa amb un voltatge d’1.35 V. No obstant això, la memòria DDR3 normal funciona amb un rang de voltatges que va des d’1.5 a 1.65 V que és bastant elevat més d’aquell para el que s’ha dissenyat el controlador de memòria.

  Aquest “xut” de voltatge extra seria suficient per danyar el controlador de memòria i deixar inservible el nostre processador (qualsevol afeccionat al overclock sabrà del que parlo i del perillós que és passar-se amb el voltatge subministrat a un component). Per descomptat, si la teva placa base té ranures per DDR3 i connectes un d’aquests mòduls, la placa ho farà funcionar però ho farà forçant bastant el controlador de memòria d’Intel i sota el risc de deixar de funcionar al moment més inesperat, especialment si empres memòria d’alt rendiment amb voltatge d’1.65 V.

  Si el suport de DDR3, encara que sigui la versió de baix voltatge, s’empra per facilitar l’actualització dels usuaris, per què el que se suporta és un tipus de RAM que no té absolutament ningú i no es dóna suport a l’estàndard més popular d’1.5 V? I si els fabricants de plaques basi saben el que pot succeir si emprem la memòria DDR3 més normal però així i tot li estan donant suport, no se’ls hauria de fer a ells co-responsables d’aquest tipus de possibles equivocacions?

  Cert és que el responsable principal són els mateixos compradors atès que és la seva obligació estar assabentats de les limitacions del material que van a comprar, però si el fabricant de la placa dóna suport a un estàndard és més possible cometre aquest tipus d’errors.

  També cal dir que els preus dels kits de DDR4 han descendit considerablement des del seu llançament l’any passat i el seu preu és ja molt similar als de la DDR3, així que si no voleu possibles problemes futurs, aneu al segur.