Intel Curie Moduli: un ordinador de la grandària d’un botó

  0
  Intel Curie Moduli: un ordinador de la grandària d'un botó

  Intel Curie Moduli: un ordinador de la grandària d'un botó

  Semblava un botó en la seva primera aparició durant el passat CES. I seguia amb l’aspecte d’un petit cercle quan Intel ho va mostrar en la IFA 2015.

  Encara que la forma del dispositiu ha evolucionat, és la seva versió original la que roman en la memòria, tal vegada pel que suggereix: recorda a un rellotge, un que es podria tornar intel·ligent gràcies al mòdul.

  El del ‘Internet de les coses’ va ser una de les tendències de la passada IFA. Els ‘stands‘ estaven replets d’electrodomèstics intel·ligents, televisors intel·ligents, llums i altres utensilis de la llar –tots intel·ligents–, drons (que tampoc són ximples) i moltes altres coses ‘smart‘.

  I si algun aparell, màquina o moble no havia estat banyat encara amb el do de la intel·ligència aquí estava Intel amb el seu mòdul Curie per dotar als pobres de mollera de saviesa digital.

  La companyia va deixar veure en la fira berlinesa de nou el seu minúscul i rodó mòdul Intel Curie, destinat a potenciar l’Internet de les coses gràcies a què condensa en un espai minso capacitat de processament, memòria i opcions de connectivitat. Són els tres ingredients que poden convertir la teva cafetera elèctrica en una ‘supermachine‘ disposada a complir amb les ordres a distància que dictis.

  L’Intel Curie consta d’un microcontrolador de baixa potència, una memòria RAM de 80 kB i capacitat d’emmagatzematge de 384 kB, així com Bluetooth, acceleròmetre i giroscopi. El maquinari està dissenyat per oferir flexibilitat i adaptat per al seu ús amb bateria. El disseny també està optimitzat per a l’anàlisi de la informació que s’obtindria dels sensors, una informació que es recolliria de forma ininterrompuda, doncs aquest diminut ordinador està preparat per a aplicacions que requereixen estar contínuament actives.

  Intel Curie Moduli: un ordinador de la grandària d'un botó

  Dins de la categoria de l’Internet de les coses, l’Intel Curie està especialment dirigit als dispositius ‘wearable. Per aquest motiu sigui útil la seva capacitat per mantenir-se sempre actiu, ja que aplicacions com les que monitorizan l’activitat física o l’esport, fins i tot les mateixes xarxes socials, necessiten rebre informació constantment.

  Des d’Intel apunten que el seu mòdul podria integrar-se en una varietat de dispositius ‘wearable‘ que anirien des d’anells, polseres, pendents, bosses i fins i tot botons. En aquests últims estaria inspirada la forma primigènia de Curie, que ara ha passat de l’aspecte arrodonit a un quadrangular, doncs els fabricants que treballaran en el futur amb el mòdul (està previst que aquest mateix any puguin fer-ho) van indicar que era més senzill integrar-ho en aparells electrònics amb i aquesta forma.

  Curie és el mòdul successor de Edison –va de científics la cosa–, que Intel va anunciar en 2014, també destinat a l’Internet de les coses, només que ara la companyia ha condensat capacitats de computació i connectivitat en una grandària més petita. Ara fa falta que els fabricants de dispositius provin a experimentar i ho integrin en futurs productes.

  De moment dins del camp dels ‘wearable‘ hem vist ‘smartwatches‘, polseres intel·ligents, ulleres i alguna que una altra raresa. Però Curie ofereix possibilitats per incrementar aquest ventall de productes. Qui sap, tal vegada aviat puguem saber on es troba el nostre abric si ho perdem gràcies a un botó tunejat amb el xip d’Intel.