Intel retarda Cannonlake a la segona meitat de 2017

  0
  Intel retarda Cannonlake a la segona meitat de 2017

  Intel retarda Cannonlake a la segona meitat de 2017
  Inicialment Intel havia avançat l’arribada del nou nucli Cannonlake a la primera meitat de 2017

  Sembla que el node de 10 nm està donant bastant més maldecaps dels esperats i els rendiments per obleas disten molt dels esperats i requerits a aquestes altures del procés de disseny, així que s’han vist obligats a endarrerir el llançament d’aquest nou nucli a la segona meitat (més aviat a la fi) de 2017.

  Ens assabentem d’aquesta notícia a través del lloc web benchlife.info en el qual es fan ressò dels mals resultats del nou node de producció a 10 nm en una completa repetició dels problemes que ja van sorgir amb el node de 14 nm en començar la fabricació dels nuclis Broadwell que havien de substituir Haswell davant el que Intel es va veure obligada a treure Haswell Refresh com a intent de pal·liar l’absència d’un “nou” nucli entre les seves files (que després li va sortir perfecta la jugada a la vista de les vendes que va recollir aquest processador “improvisat”).

  És clar que migrar a nodes cada vegada més petits està suposant grans problemes per a les fàbriques de les grans empreses i Intel ja va anunciar fa algun temps que la cadència de la seva ticktock anava a passar a 2,5 anys en lloc de cada dos anys.

  I precisament per pal·liar aquest error, Intel s’ha afanyat el desenvolupament del nucli Kaby Lake.

  Kaby Lake és un descendent de l’actual nucli Skylake al qual se li han fet diferents millores i ajustos de rendiment, incorporant en el seu interior gràfiques GT2 però mantenint el node de fabricació actual de 14 nm i la compatibilitat amb l’actual socket LGA1151 (la qual cosa em fa sospitar que Cannonlake tindrà un nou socket, espero estar equivocat). No obstant això es rumoreja que també sortirà una nova plataforma Z180 que substituirà l’actual Z170 de Skylake, encara que sense notícies de si serà compatible cap enrere. Hauria de ser-ho, per lògica, però això són només suposicions meves.

  Kaby Lake es llançarà primer al públic a mitjan 2016 per al mercat d’ordinadors portàtils amb les denominacions U i Y denotant el baix voltatge / potència que consumiran.

  La plataforma S destinada als processadors d’escriptori sortirà gairebé a la fi del 2016 i principis de 2017, el que ho va a situar en competència directa amb el nou nucli Zen d’AMD que hauria de sortir al mercat per aquestes mateixes dates.