Interior indemnitza un noi que va perdre l’ull a causa d’una bala de goma

0
bala de goma, Interior, Jordi Jané
El conseller d'Interior, Jordi Jané, fent declaracions | Foto: Europa Press

Nicola Tanno ha rebut disculpes del conseller d’Interior, Jordi Jané, i 200.000 euros d’indemnització per haver perdut l’ull a causa d’una bala de goma el 2010 en una intervenció policial 

 

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha demanat perdó al jove italià Nicola Tanno després d’haver perdut un ull per una bala de goma el 2010 en el marc d’una acció de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO). “Sí, desafortunadament, algú pateix un dany o una lesió, s’ha de demanar disculpes”, ha dit Jané.

“Jo ho he fet amb el senyor Tanno i ho emmarco en un exercici de normalitat”, ha assegurat el conseller avui en declaracions als mitjans després de saber que l’asseguradora de la Generalitat pagarà una indemnització de 200.000 euros a la víctima després de perdre l’ull a la plaça Espanya de Barcelona, durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol, en la que hi va haver una intervenció policial.

Jané està “convençut de que no hi havia intencionalitat, per part de l’actuació policial ordenada, de fer mal a ningú”, i ha recordat que els agents que van disparar la bala de goma complien ordres de superiors.

Per la seva banda, Nicola Tanno ha explicat, en un comunicat emès avui, que Jané li va demanar perdó per carta i li va reconèixer que, “malgrat que hi hagi un acord tancat, mai es podrà reparar totalment els perjudicis que se li han causat”. Tanno ha lamentat en aquest sentit “que no s’hagin fet passes endavant en la identificació dels autors materials de l’agressió” i ha acusat de falta de col·laboració els agents interrogats pel jutge.