Intervenen 500 quilos de peix sense control sanitari

0

La Guàrdia Civil ha intervingut 58 caixes que contenien 562 quilos de peix sense cap mena de control sanitari

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Premià de Mar (Barcelona) ha intervingut 58 caixes que contenien 562 quilos de peix sense control sanitari i sense arribar a la talla mínima reglamentada, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

En col·laboració amb la direcció general de Pesca i Assumptes Marítims de la Generalitat, la Guàrdia Civil ha portat a terme un dispositiu de control i vigilància sobre dues embarcacions de pesca, ja que sospitaven que treballarien clandestinament.

Les embarcacions van arribar al Port de Barcelona traslladant les espècies capturades en dues furgonetes isotèrmiques, a l’interior de les quals van trobar el peix que ha estat intervingut.

L’Institut Armat assegura que incomplien les normes d’etiquetatge, presentació i traçabilitat, inclòs el transport, circulació i distribució fins al consumidor final i la mida petita del peix.

Les actuacions s’han desenvolupat en el Pla Anual de Control Integral d’Activitats Pesqueres (PACIAP), que té com a objectiu garantir el compliment de la Política Pesquera Comuna en matèria de conservació, protecció i regulació dels recursos pesquers.