Han detingut a tres persones

La Guàrdia Civil ha detingut a l’Aeroport de Barcelona-El Prat tres persones, dos homes de nacionalitat britànica i una dona de nacionalitat polonesa, acusades de transportar més de 94 quilos de droga cat que amagaven als seus equipatges.

L’actuació policial va tenir lloc el passat 24 de novembre, quan efectius del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil de l’aeroport van detenir tres persones per la presumpta comissió d’un delicte contra la salut pública, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Un dels homes detinguts, de 25 anys, transportava 29,6 quilos de cat camuflats com farcit de fundes de coixins decoratius, mentre que la resta de la droga es repartia en els equipatges facturats per dues persones: una dona, de 30 anys, que portava 32,4 quilos, i un altre home, de 30 anys, que portava 32,8 quilos.

Els tres viatgers, que havien aterrat a Barcelona en un vol procedent d’Addis Abeba (Etiòpia) que havia fet escala a Doha (Qatar), han estat posats a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat.

Al llarg de 2015, la Guàrdia Civil ha intervingut 493,66 quilos de cat i ha detingut tretze persones a l’Aeroport del Prat per transportar aquesta droga, el cultiu de la qual està focalitzat de manera comuna a la zona sud-oest de la Península Aràbiga i a Àfrica Oriental.