‘Into the Forest’ acomiada un Festival de Sitges entregat al gènere fantàstic

0
Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges
Festival de Cinema de Sitges 2015
Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges
Festival de Cinema de Sitges 2015

L’Hotel Avenida Sofía protagonitza una Marató Serial Sitges, amb la projecció de reconegudes sèries de televisió com ‘Fargo’, ‘Les revenants’ o ‘The Knick’

La cinta canadenca Into the Forest ha tancat una intensa 48a. edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que ha destil·lat fantàstic pels quatre costats. Els amants de les sèries han gaudit de la Marató Serial Sitges que ha acollit l’Hotel Avenida Sofía i les pantalles del Festival han projectat les darreres propostes del gènere, que donen pas demà a les tradicionals maratons a l’Auditori, el Cinema Retiro, el Cinema Prado i la sala Tramuntana.

La penúltima jornada de Sitges 2015 ha donat continuïtat a l’esperit inquiet i heterogeni del Festival. No en va, la pel·lícula que ha protagonitzat la Cloenda del certamen, Into the Forest, presenta un món apocalíptic que defuig certs llocs comuns del gènere per plantejar hàbilment a l’espectador un futur -que s’intueix no massa llunyà- en què els humans viuen desconnectats de qualsevol tecnologia i  protagonitzen un retorn a la vida en la natura. La directora, Patricia Rozema, ha comentat en la roda de premsa de presentació del film que el que la va seduir de la història -basada en el llibre de Jean Hegland- és la dimensió psicològica del personatges i “reflexionar sobre la nostra relació amb la tecnologia i de com de  vulnerables i fràgils podem arribar a ser ”. “Com a espècie, el humans estem redefinint la nostra relació amb la natura; la pel·lícula explora aquest tema, tot i que no pretén jutjar-ho”, ha afegit. La directora canadenca, preguntada pel paper de les dones a Into the Forest, ha manifestat que “a Canadà, tenim molta sort perquè hi ha moltes dones que han contribuït a l’art i altres disciplines; a nosaltres no ens sorprèn, però a fora m’ho pregunten molt això”. “Hi ha una meitat de la població mundial que no està sent representada en el cinema i això em causa pena, però quan faig les meves pel·lícules, no les plantejo voluntàriament com a dona”, ha precisat.

La novena i penúltima jornada del Festival ha permès als amants de les sèries gaudir d’una completa Marató de Serial Sitges a l’espai de l’Hotel Avenida Sofía. Des de les 11 fins a les 20 h, els assistents van visionar diversos capítols de sèries com Fortitude, Game of Thrones,  Leftovers, Real Humans, així com les estrenes de Fargo, The Knick i Les Revenants.

La riquesa i diversitat de propostes de Sitges 2015 va continuar amb  pel·lícules com Evolution (Noves Visions One), de Lucile Hadzihalilovic, una odissea de caires lovecraftians, suavitzats per una subtil poesia de l’obscur; Veteran (Oficial Fantàstic Òrbita), de Ryoo Seung-wan, un thriller d’acció que combina coreografies d’acció amb situacions còmiques; o High-Rise (Oficial Fantàstic Sessions Especials), de Ben Wheatley, una adaptació de Rascacielos, obra clau de J.G. Ballard, que planteja una falsa utopia que, quan s’esquerda, desemboca en una orgia de violència.

L’Auditori va acollir l’estrena de l’anhelada Dragon Ball: Resurrection “F” (Secció Anima’t), de Tadayoshi Yamamuro, que ressuscita a un del personatges que més va marcar a tota una legió de fans: Freezer. D’altra banda, el Cinema Prado es va projectar del documental Dark Star: H.R. Giger’s World (Panorama Documenta) un repàs a la immensa obra de l’artista suís, desaparegut el 2014, que va deixar com a llegat inesborrable la creació del monstre Alien.