Foto: José Luís Gómez Galarzo

L’ANC dóna per finalitzada la seva tasca mediadora entre JxSí i la CUP però els esperona a “esgotar el termini legal” per arribar a un acord

Noticia relacionada: L’ANC diu que queda un “fil d’esperança”

Aquest dissabte ha de ser, sí o sí, el dia en que els catalans sàpiguen si tornen (o no) a ser cridat a les urnes el proper mes de març. Sense més marge de maniobra, Junts pel Sí i la CUP haurien d’anunciar un acord si volen tenir temps de convocar el ple del Parlament i investir un president en primera volta –el que suposa fer-ho per majoria absoluta– abans de diumenge a les 23:59, just el moment en que s’acaba el termini legal per fer-ho.

Després de dos dies de reunions entre ambdues formacions amb l’Assemblea Nacional (ANC) com a mediadora, aquest dissabte els partits hauran de decidir què fan per si mateixos. A la roda de premsa d’aquest divendres, Jordi Sánchez, president de l’ANC, ja va deixar clar que la seva entitat “dóna per finalitzada la tasca de mediació” entre JxSí i la CUP. Tot i això, insta “a les parts a esgotar el termini legal per arribar a un acord que permeti formar govern”.

Sánchez no va voler mostrar-se pessimista, tot i reconèixer que ja estem molt a prop del final dels terminis legals. “El diàleg i la voluntat existeixen. Encara queda un fil d’esperança”, va argumentar Sánchez per esperonar l’arribada d’un acord. Malgrat tot, des de Convergència reconeixien ahir al setmanari El Temps que les possibilitats d’aquesta entesa amb la CUP són “ínfimes”.

Compartir
Article anteriorUna sèrie online sobre la Ducati Multistrada 1200 Enduro
Article següentSeat augmenta les vendes mundials en un 2,4%
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]