UD Levante | Diari Catala
Invictes contra l'UD Levante des del 2004 | FOTO: Europa Press

El FC Barcelona porta 52 anys sense perdre al Ciutat de València contra l’UD Levante en un partit de Lliga i 19 partits de de l’última derrota a la Copa

El FC Barcelona s’enfrontarà a l’UD Levante, un equip que no guanya als blaugrana a la Lliga des de l’any 1964, quan els ‘granota’ van golejar l’equip barcelonista per 5-1 amb dos doblets de Wanderley i Serafín i un gol de Torrents. En total, 52 anys sense derrotes barcelonistes en duels entre els dos equips al campionat domèstic.

Des de llavors, el FC Barcelona ha encadenat 18 partits de lliga derrotant l’equip llevantí, amb 14 victòries i quatre empats, tots ells com a visitants. Un balanç de 46 punts dels 54 possibles, el que converteix l’UD Levante en un rival assequible, històricament parlant.

Jugant com a visitants, els blaugrana porten nou partits seguits sense perdre al Ciutat de València contra l’UD Levante, amb cinc victòries i quatre empats. Especialment recordats són els dels anys 2005 i 2011, que van servir perquè el FC Barcelona guanyés el campionat de Lliga.

Excepció a la Copa del Rey

A la temporada 2003-2004 l’UD Levante, que encara jugava a segona divisió, va derrotar el FC Barcelona en el partit d’anada de la Copa del Rey jugat al Ciutat de València per la mínima, gràcies a un gol de penal de Rivera. No obstant, els blaugrana van remuntat l’eliminatòria al Camp Nou. Des de llavors, els barcelonistes porten 19 partits sense perdre contra els ‘granota’, sumant totes les competicions i els partits sense tenir-ne en compte el camp.